Mozgalmas szezon vár röplabda szakosztályunkra

A koronavírus-járvány miatti nehézségek ellenére sikeresen zárult a 2020/2021-es szezon a VESC röplabda szakosztálya számára. A felnőtt csapat kiharcolta a feljutást az NB I-be, miközben az utánpótlás is folyamatosan fejlődött. Ezt az utat szeretné folytatni a klub az új idényben is.

– Tavaly még azt terveztük, hogy három év alatt szeretnénk NB I-be jutni. Ezalatt szerettük volna kiszélesíteni az utánpótlás-bázisunkat, a veszprémi gyerekekre támaszkodva – kezdte gondolatait a VESC röplabda szakosztályának szakmai koordinátora, Fehér Tibor. – Édes teher számunkra, hogy a feljutás már az első évben sikerült, így most még több energiát és munkát kell fektetnünk a klub fejlesztésébe, a játékosok képzésébe.

A feljutással új szintre lépett a klub, így nem csak az NB I-es csapatra, hanem az egyesület fiataljaira is új kihívások várnak.

Az NB I-es csapatunk mellett az U21-esek az NB II-ben fognak szerepelni. Ebben a korosztályban sok tehetséges játékosunk van, őket viszont nem szeretnénk túlterhelni. Fontos lesz, hogy az U19-es fiatalokat is felhozzuk az ő szintjükre, hogy megállják a helyüket a másodosztályban. Szerencsére a lányok partnerek ebben a munkában, ez egy nagy teher, de a fejlődésükhöz mindenképpen fontos – fogalmazott Fehér Tibor.

Ami a létszámot illeti, nem lehet panasz, hiszen csaknem százan röplabdáznak a VESC színeiben. A “piramis alját” ugyanakkor folyamatosan szélesíteni kell, erre is nagy hangsúlyt fektetne a klub az előttünk álló időszakban.

Kilencven játékosunk van és ami a legfontosabb, hogy ők kilencvenen játékban is vannak. Nem csak leigazolni szerettük volna őket, hanem versenyeztetni is. Ennek érdekében U15-ben kettő, U17-ben egy, U19-ben egy, U21-ben egy és a felnőtt csapattal indulunk neki az új szezonnak. Az U13-as korosztállyal viszont sok dolgunk van még – tette hozzá a VESC szakmai koordinátora.

A szakember, aki korábban Sümegen, Balatonfüreden, Gyenesdiáson, és Győrben is eredményesen dolgozott, korábban már 20 éven át dolgozott a veszprémi röplabdázásért. Most elmondta: négy iskolában indult el a legkisebbek képzése, hogy tovább bővítsék a létszámot. Nagy hangsúlyt fektetnek a toborzásra is, amin szintén egy nagy feladat lesz számukra.

Leave a Reply