Megnyertük az alsóházat!

Ünnepi pillanatokkal indult a CoreComm-VESC női NB I-es röplabdázóinak szezonzárója. A távozók mellett a szurkolók által a szezon legjobbjának választott Morgan Sherwint is köszöntötte a klub ügyvezetője, Szokolik Gergely.

Fotó: Wolf Attila

A DSZC-Eötvös DSE elleni bajnoki ugyanakkor nem indult jól a hazaiaknak. A brazil Araújo vezérletével 3-4 pontos előnyt harcoltak ki a vendégek, amit csak a hajrára fordulva tudtak ledolgozni a bakonyiak. A végjáték viszont már Hajós Alizékról szólt, így a VESC ragadta magához a vezetést.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok a folytatásban is, de 20-20 után már csak Miklós Roxánáék szereztek pontot, így két szettet követően 2:0 állt az eredményjelzőn.

Uralták a harmadik felvonást az NB I-től búcsúzó debreceniek, bár Szokolikné Kalmár Judit tanítványai 21:19-nél még feljöttek két pontra. A hajrában viszont kevesebbet hibáztak a hajdúságiak, így megérdemelten szépítettek.

Látványos csatát hozott a folytatás. A vendégeket az előző játszmában látott lendület, míg a hazaiakat a szépszámú közönség hajtotta, ennek pedig ismét az lett a vége, hogy egyenlő állásról kezdődhetett a hajrá. Egy elrontott veszprémi nyitás után 22:21-re még az Eötvös DSE vezetett, amit nem kevesebb, mint 4 Liene Miller pont követett, ezzel pedig le is zárta az összecsapást a VESC.

Liene Miller 24 ponttal zárta a szezonzárót. Fotó: Wolf Attila

A veszprémi hölgykoszorú a győzelmével megnyerte az alsóházi rájátszást, az egész szezonban mutatott teljesítményével pedig bizonyította, hogy helye van az NB I-es bajnokságban.

Fotó: Wolf Attila

CoreComm-VESC – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (22, 20, -20, 22)

Táncsics iskola, 150 néző. V.: Szabó, Kiss.

VESC: Pós 2, Miller 24, Miklós 11, Sherwin 14, Hajós 7, Bozsó 4. Csere: Tóth, Iglói (liberók), Molnár-Pintér 2, Papp 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit

Eötvös: Takács 2, Araújo 35, Fehér 8, Tóth 2, Béni 5, Berza 2. Csere: Fehérvári (liberó), Dóka 1, Kerek 1. Vezetőedző: Szombathy András.

Szokolikné Kalmár Judit: Elérkezett az utolsó meccsünk, amit a Debrecen ellen vívtunk meg. Nekünk ezen múlott az alsóházi helyezésünk. Az ellenfél kezdte jobban a meccset, de sikerült stabilizálni a játékunkat és behúztuk az első játékrészt. A második szettben is együtt ment sokáig a két csapat, de ott is mi jöttünk ki győztesen, hála a jó sáncoknak és a támadásoknak. A beszálló cserejátékosok remekül átlendítették a csapatot a holtponton, és stabilitást vittek a játékba. Sajnos elég sok nyitást rontottunk több játékrészben, valamint a 3. szettben a hálónál is elbizonytalanodtunk, így ez a szett kicsúszott a kezünkből. A 4. szettben nagyot küzdve, az utolsó tartalékainkat előhúzva zártuk le a találkozót. Gratulálok az egész Csapatnak az eredményhez!

Leave a Reply