Magyar Kupa: tisztes helytállás a tavalyi ezüstérmes ellen

Remek hangulatban, tömött lelátó előtt kezdődött a VEHIR-VESC – Balatonfüred Magyar Kupa nyolcaddöntő. Edon Ibrahimi együttese az első percektől kezdve felvette a kesztyűt Extraligás ellenfelével és a vendégek csak az első szett hajrájában tudtak magabiztosabb előnyt kiharcolni.

Felváltva estek a pontok a második játszma elején, a VESC többször is magához ragadta vezetést, amire azonban mindig érkezett válasz a túloldalról. A folytatásban már magabiztosabban voltak a Balaton-partiak, akik így már 2-0-ás előnyben voltak.

A harmadik felvonás eleje főként a vendégekről szólt, de a veszprémi hölgykoszorú ezt követően is mindent megtett, hogy megszorongassák soros ellenfelüket. A vége 3:0-ás vendéggyőzelem lett, de a lefújást követően joggal járt a taps a hazaiaknak.

Folytatás szombaton a Gödöllő ellen a bajnokságban.

Magyar Kupa Nyolcaddöntő

VEHIR-VESC – Szent Benedek RA 0:3 (-19, -16, -15)

Veszprém, 150 néző. Vezette: Kiss, Selega.

VESC: Pós 1, Araújo 11, Sólyomvári 9, Hajós 5, Dordzsceren 4, Thompson 8. Csere: Tóth, Székely (liberók), Deli. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

Balatonfüred: Grbac 4, Koleva 13, Vacsi 6, Stijepic 12, Jankovic 10, Orosz 6. Csere: Balogh, Fáth (liberó), Szerényi, Dimitric, Boshnakova 1, Nacsa-Pekárik 2. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Edon Ibrahimi: Gratulálok a Balatonfürednek és természetesen a saját csapatomnak is! Az első két szettben alaposan megnehezítettük a vendégek dolgát, a döntő pillanatokban azonban kevesebbet hibáztak. Megyünk tovább ezen az úton, örülök, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésünkre, szombaton a bajnokságban szeretnénk javítani!

Leave a Reply