Könnyed győzelem a Debrecen ellen

Nem okozott gondot a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdázói számára a tabella hátsó régiójában tanyázó DSZC-Eötvös DSE legyőzése. A veszprémiek vezetőedzője, Edon Ibrahimi a mindössze 14 esztendős Kiss-Bertók Emesét is a kezdőcsapatba jelölte a debreceniek ellen, a gyenesdiási nevelésű lány pedig rögtön bizonyított első felnőtt bajnokiján. A fiatal center hamar megszerezte az első pontját az élvonalban, miközben a csapat könnyedén nyerte az első felvonást.

A hazaiak a második szettben sem lassítottak. Dordzsceren Dádzsó ásznyitásaival már tíz ponttal vezettek, az Eötvös DSE számára pedig innen már nem volt visszaút. Veszprémi pontokkal indult a harmadik játszma is, majd a felvonás közepéig kifejezetten jól tartották magukat a hajdúságiak. Ezt követően viszont szép lassan kezdett kinyílni az olló a felek között, a VESC pedig végül magabiztos, 3:0-ás győzelemnek örülhetett.

Nagy Eszter a hazai “bemutatkozásán” 13 pontig jutott, Sólyomvári Evelin pedig 10-zel zárt. A korábban említett Kiss-Bertók Emese pedig 4 ponttal fejezte be első felnőtt bajnoki mérkőzését.

Edon Ibrahimi: Nagyon örülök, hogy egy újabb fiatal tehetség mutatkozhatott be a felnőttek között! Esélyeshez méltóan játszottunk a saját közönségünk előtt, és külön öröm, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani. Gratulálok a csapatomnak.

VEHIR-VESC – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (12, 14, 16)

Veszprém, 73 néző. V.: Barabás, Mezei.

VESC: Deli 2, Araújo 9, Sólyomvári 10, Nagy 13, Horváth 4, Kiss-Bertók 4. Csere: Székely, Bődi (liberók), Molnár-Pintér 2, Szalczinger 1, Pós 2, Dordzsceren 6, Tóth 1. Vezetőedző: Edon Ibrahimi

Eötvös DSE: Juhász 4, Terzievska 9, Lengyel, Pálfi 2, Fehérvári 4, Berza 7. Csere: Papp (liberó), Kozma. Vezetőedző: Szombathy András.

Leave a Reply