Kétszettes hátrány után pontszerzés a Vasas ellen

Jól kezdte a veszprémi hölgykoszorú a Vasas elleni szombati bajnokit, de 6-3 után fordítottak a vendégek 7-6-ra. Ezt követően folyamatosan nőtt a különbség a felek között, hat ponttal is vezettek a fővárosiak, de 21-21-nél ismét egyenlő volt az állás. A hajrá azonban megint a piros-kékekről szólt, így ők kerültek előnybe.

Nem indult jól a házigazdák számára a második szett, akik hiába próbálták ledolgozni a játszma elején összeszedett hátrányukat, erre már nem volt esélyük, így a vendégek már 2-0-ra vezettek.

A folytatás is inkább a Vasasról szólt, de szép lassan összekapták magukat Edon Ibrahimi tanítványai. Előbb 7-7-nél egyenlítettek Hannah Thompsonék, majd a játékrész közepére hatpontos előnyt harcoltak ki. A vendég időkéréseket követően a fővárosiak is új erőre kaptak, így ismét nyílttá vált a szett. A végjátékra fordulva 20:20 állt az eredményjelzőn, de ezt követően kevesebbet hibáztak a veszprémiek, akik meg is nyerték a felvonást.

A szépítés után az egyenlítésre sem kellett sokat várni. A VESC sokkal magabiztosabban játszott a negyedik szettben, végig uralták a játékrészt, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma.

Zsinórban öt veszprémi pontot láthatott a hazai publikum és a térfélcserénél is a hazaiak jártak előrébb, de a Vasas sem hagyta magát. König Gábor együttese ledolgozta a hátrányát, majd a vezetést is átvették, a második meccslabdájukat pedig be is ütötték.

A VEHIR-VESC együttese ezúttal is nagyot küzdött, kétszettes hátrányból is felálltak a veszprémiek, amely végül 1 pontot ért számukra.

Edon Ibrahimi: Remek munkát végeztek a lányok a héten, de úgy fest ez is kevés volt a győzelemhez. Kétszettes hátrányból is felálltunk, a csapatom kitette a szívét a pályára, de a legvégén apróságok döntöttek. Köszönjük a szurkolást és gratulálok a Vasasnak, sokra hivatott még a generációjuk.

VEHIR-VESC – Vasas SC 2:3 (-23, -20, 22, 14, -14)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Varjasi, Bibók.

VESC: Deli 4, Araújo 17, Sólyomvári 13, Nagy 25, Horváth 7, Thompson 19. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Molnár-Pintér 1, Pós, Szalczinger. Vezetőedző: Edon Ibrahimi

Vasas: Imre 9, Nagy 7, Märcz 3, Jámbor 17, Fekete 11, Erőss 20. Csere: Stankovics (liberó), Botyánszki 4, Rieder 5, Szabó. Vezetőedző: König Gábor.

Leave a Reply