Két csapatunk is feljutást ünnepelhetett a hétvégén

Nem akármilyen sikereket értek el az elmúlt napokban a Veszprémi Egyetemi Sport Club ifjú röplabdázói. A sort az U15-ös lányok kezdték, akik két nagyon sima győzelemmel zárták az osztályozót és jutottak fel a másodosztályba.

Bácskai Sándorné: A csapatom szenzációs teljesítménnyel jutott fel a másodosztályba. Mindkét csapat ellen 3:0 arányban nyertek a lányok. Kimagasló teljesítményt nyújtott mindenki, aki pályára lépett. Következik középszakasz, ahol szintén megmutathatjuk, hogy mit is tudunk. Hajrá VESC!

ÉDRA-MÁV Előre Akadémia “A” – VESC “Fehér” 0:3 (-18, -19, -9)
VESC “Fehér” – MTK Budapest “Fehér” 3:0 (9, 10, 13)

A csapat tagjai: Farkas Dorka, Kempelen Panna, Endresz Viktória, Kristóf Luca, Ködöböcz Emma, P.Szabó Eszter, Debreczenyi Luca, Szántó Dorka, Németh Alíz, Deák Tekla, Kristóf Kata, Kiss-Bertók Emese.


Közben a szintén hibátlanul alapszakasz-győztes U20-as lányokat is pályára szólították, akik előbb simán verték a házigazda Emericus-BDSE gárdáját, majd jött az UNI Győr-SZESE elleni rangadó. Piltman Kingáék egy ötszettes ütközetet követően, meccslabdát hárítva nyertek 3:2-re, így a végén ők örülhettek a feljutásnak.

Fehér Tibor: A nyugat-magyarországi utánpótlás helyzetét jól ismerő kollégáimmal együtt kissé értetlenül álltunk a bajnokság kezdete óta afelett a tény felett, hogy a rendkívül fiatal, U20 -as korosztályú fiatalokból álló UNI Győr-SZESE gárdája miért a harmadosztályban szerepel. A felnőtt NB2-es bajnokságban játszanak hétről-hétre és értek el már most is szép sikereket. Nekünk, akik nem rendelkeznek hasonló mérkőzés rutinnal, őket kellett legyőznünk ahhoz, hogy először megnyerjük az alapszakaszt, majd kiharcoljuk a másodosztályba kerülést. Eddig, csak azt a két szettet vesztettük el, amit az első mérkőzésen ellenük, ők pedig azt a hármat amit ellenünk. Tudtuk, bármi lesz az eredmény, az a vesztes szakmai fejlődése szempontjából óriási veszteség, hiszen a tehetségek gondozása csak egyre magasabb színvonalú mérkőzéseken keresztül valósítható meg. Vasárnap ez sikerült, az első fordulóhoz hasonló brutális csatában. Az első szettben jobban kezdtük a mérkőzést miután már “belaktuk” a termet a másodosztályból kieső Emericus-BDSE ellen. A második és harmadik játszmában nem találtuk a Győr játékának ellenszerét. Sokat hibáztunk, támadásaink bizonytalanná váltak. A negyedik szettben változtattunk a felálláson. Jól nyitottunk, jól mezőnyöztünk. Az ötödik szettet a SZESE csapata kezdte jobban, 8:5-re vezettek a fordulásnál. Lépésről-lépésre közelítettük meg az ellenfelet majd fordítottunk 13:11-re, amit három hiba követett. A győriek meccslabdához jutottak, de ebből a lehetetlennek tűnő helyzetből is felálltunk és 16:14-re megnyertük a döntő szettet. A csapat végig erején felül teljesített. Azok az energiák amik a sarokból és szurkolóinktól érkeztek nagyban hozzájárultak ehhez a nagyszerű győzelemhez. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert ismét bebizonyították, hogy mekkora szívük van ehhez a sporthoz. Irány a másodosztály!

Emericus-BDSE – VESC “Fehér” 0:3 (-11, -12, -5)
VESC “Fehér” – UNI Győr-SZESE 3:2 (20, -20, -21, 18, 14)

A csapat tagjai: Sydarovszky Vanessza, Piltman Kinga, Veisz Dóra, Fazekas Petra, Papp Zsófia, Harkai Hanna, Papp Anna, Harnócz Lili, Bokrossy Réka, Bozsó Blanka, Bődi Panka, Pártai Lilla, Papp Sára.


Két mérkőzést vívott vasárnap a VESC „Kék” U15-ös gárdája a Táncsics iskola tornatermében. Fiataljaink a VRK ellen még álmosan kezdtek, de a Röpisuli SE ellen már összejött számukra a szettgyőzelem.

Tóth Laura: Az első mérkőzésen meg bátortalanul játszottunk és sajnos nem sikerült szettet nyerni. A második meccsünkön már sokkal felszabadulabb volt a játékunk és bátrabbak is voltunk. Az első szett nagyon szorosra sikerült, sajnos a végén nem mi örülhettünk, viszont a második játszmában szinte csak mi voltunk a pályán és szép játékkal sikerült egyenlítenünk. A harmadik felvonásra elfáradtunk, így nem sikerült behúzni a meccset. Az utolsó meccsünk óta nagyon sokat fejlődtünk, aminek nagyon örülük. Dolgozunk tovább, hogy még jobbak lehessünk.

VESC “Kék” – VRK 0:3
VESC “Kék” – Röpisuli SE 1:2

A csapat tagjai: Fejes Blanka, Fülöp Nóra, Hegedüs Adél, Hodács Hanna, Kálmán Luca, Kovács Luca, Kozma Zsófi, Lőrincz Panna, Micsunek Regina, Miskei Larissza Zoé, Mogyorósi Liliána, Naményi Nóra, Papp Szófia, Takács Petra.

Leave a Reply