Jól szerepeltek röplabdás utánpótláscsapataink a hétvégén

Az utánpótlás bajnokságokban is megkezdődött a középszakasz, U19-es, U17 és U15-ös csapataink is tornánk voltak érdekeltek – az U17 “B” csapat Zalaegerszegre utazott, míg a másik kettő hazai pályán fogadta az ellenfeleket.

Szombaton az U15-ös lányok mérettettek meg a Röpisuli SE, a TFSE-Kalocsa, és a RÖAK Kaposvár ‘B’ csapatai ellen. Az első meccsünket az ajkai Röpisuli ellen vívták, ahol felváltva, igen szorosan sikerültek a szettek, hol Ajka, hol a VESC vezetettt, de az utolsó labdamenetnek az ellenfél térfelén lett vége, így 3:2 arányban sikerült győzedelmeskedni!

A folytatásban TFSE-Kalocsa lányai következtek, ahol a cél, hogy minden játékos megfelelő mennyiségű időt töltsön a pályán. Az első, nyert szett után a másodikban kicsit megtorpantak a veszprémi lányok, ám az első, vesztes szett után összeszedték magukat és jó ütésekkel, okos megoldásokkal könnyedén véget vetettek a labdameneteknek, s így 3:1-re nyertek!

A nap utolsó meccsére 18:55-kor került sor RÖAK Kaposvár ellen. Érezni lehetett a lányokon a fáradtságot, de jókedvvel játszották a saját játékukat, de ez sajnos kevésnek bizonyult az esti órákra, s így 0:3-ra kikaptak a kaposvári csapattól. Ettől függetlenül edzőink nagyon elégedettek voltak, hétről-hétre fejlődik a csapat, haladnak előre egyre több győzelmet tudhatnak magunk mögött! Külön öröm, hogy az U13-as lányokat is pár pont vagy akár egy szett erejéig is sikerült játszatni, ezzel is készülve a jövőre.

Vasárnap az U17 “B” csapatunk utazott Zalaegerszegre, ahol a hazai ZTE Röplabda Klub és a MÁV Előre Akadémia voltak az ellenfelek.

A Zalaegerszeg csapatával mérkőztek először a lányok, s még kissé megilletődve álltak a pályán, ami nem meglepő, hiszen jó néhányuk életében ez volt az első éles mérkőzés, mely 0:3-as vereséggel zárult.
A kezdeti stresszt követően a MÁV Előre Akadémia ellen már felszabadultan, jó hangulatban játszottak, amely meg is hozta eredményét, s egy szettet sikerült elrabolni az ellenféltől.
VESC “B” – MÁV Előre Akadémia 1:3

Vasárnap U19-es csapatunk fogadta hazai pályán a Sümeg -Dabronc és a Közgáz SC és DSK gárdáját.
Az első mérkőzést a megyei rivális, a Sümeg-Dabronc ellen vívták. Rendkívül motiváltan kezdték a mérkőzést, ennek megfelelően nagy önbizalommal sikerült is megnyerni, a harmadik szett azonban a sümegi csapat győzelmét hozta.
A negyedik játszma végül eldöntötte az összecsapás sorsát, szép játékkal 3:1 (-16, -18,22,-16) arányban nyert a VESC!
Tudni lehetett, hogy a következő mérkőzés nehezebb feladat lesz, hiszen a Közgazdasági Egyetemisták NBII-ben és Budapest Bajnokságban edződő csapatával kellett megvívni a győzelemért. Sajnos itt igazolódott az ellenfél nagyobb rutinja, 3:0 (18,22,19) arányban sikerült nyernie az ellenfélnek.
Küzdeni akarásból viszont az egész csapat óriási dicséretet érdemel! Minden pontért meg kellett küzdenie az ellenfélnek, csapatunk nem adta könnyen a szetteket.

Minden utánpótlás játékosunknak őszintén gratulálunk, büszkék vagyunk mindannyiukra!

A cikkhez használt fotó fiatal U15-ös lányainkról készült, Veszprémben.

A hazai utánpótlás mérkőzéseket a tervek szerint ÉLŐBEN közvetítjük majd Facebook oldalunkon a felnőtt meccsekhez hasonlóan – előzetesen mindig hírt adunk majd a hétvégén várható hazai tornákról.

Leave a Reply