Ismét legyőztük a Kispestet!

Hiába kezdte jól a CoreComm-VESC a vasárnapi bajnokiját, 5:2 után zsinórban 12 pontot szerzett a Kispest. Miklós Roxánáék azonban innen is felálltak és a vendégek két játszmalabdáját is hárítva, 26:24-re hozták az első felvonást.

A nagy izgalmak után a második szettet már szinte végig uralta a VESC, a 25:20-as részsiker pedig összességében már 2:0-ás hazai vezetést jelentett.

Magához ragadta a kezdeményezést a fővárosi csapat a harmadik felvonásban, de a játszma felénél így is a veszprémi hölgykoszorú járt előrébb. A hajrá kiélezett játékot hozott, amiből végül a Kispest jött ki jobban, így 2:1-ről folytatták a felek a meccset.

Felváltva vezettek a csapatok a negyedik játékrészben, de 19:16-nál úgy tűnt megnyugtató előnyre tesznek szert Millerék. Nem így lett, hiszen a Kispest egyenlíteni tudott, majd többször is játszmalabdához jutottak Takács Gergely tanítványai. A veszprémiek azonban állták a sarat, nem remegett meg a hazaiak keze és végül 31:29-re húzták be a szettet, ezzel pedig 3:1-re a mérkőzést.

Fotó: Wolf Attila

A CoreComm-VESC így két forduló után továbbra is hibátlan az alsóházi rájátszásban.

Női Röplabda NB I – Alsóházi Rájátszás 2. forduló

CoreComm-VESC – Kispest SE 3:1 (24, 20, -22, 29)

Táncsics iskola, 100 néző. V.: Nagy, Halász.

VESC: Hajós 12, Bozsó 10, Pós 3, Miller 22, Miklós 11, Sherwin 20. Csere: Tóth, Iglói (liberók), Molnár-Pintér, Varga. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Kispest: Németh 5, Riczkó 12, Benedek 9, Dani 22, Horváth 08, Szabó 5. Csere: Karkusz, Veress (liberók), Lisztes 3, Törköly, Kőszegi 1, Nagy. Vezetőedző: Takács Gergely.

Szokolikné Kalmár Judit: Az első szettben óriási hátrányból tudtunk felállni, ami a nyitásfogadás pontatlansága miatt alakult ki. Bíztam abban, hogy ez a lelki előny a második felvonásra akkora erőt ad a lányoknak, hogy simább szettet tudunk hozni. de a Kispest jó nyitásfogadásának köszönhetően fej-fej mellett haladtunk a végjátékban. Végül sikerült behúznunk. A harmadik szettben a nyitásfogadásunk megint elbizonytalanodott, és emiatt sokszor kényszer megoldásokkal kellett dolgozunk. Ez a vendégek számára hozta meg a részsikert. A 4. szettben szinte végig nagyon közel volt a két csapat egymáshoz a pontokat illetően, majd egy rendkívül idegőrlő végjáték végén csapatunk ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy pszichésen mennyire erős, és 3:1-re tudtuk megnyerni ezt a számunkra nagyon fontos meccset. Gratulálok a Kispest csapatának is, nagyon jól játszottak.

Leave a Reply