Hibátlanul menetel az U17-es csapat

Két mérkőzést játszott a hétvégén Szokolikné Kalmár Judit U13-as csapata. A VESC fiataljai az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia és a Dabronc ellen egyaránt kiélezett összecsapásokat vívtak, a második mérkőzésükön pedig a győzelem is összejött a veszprémiek számára.

Szokolikné Kalmár Judit: A székesfehérváriak ellen félénken kezdtünk, majd szépen lassan belejöttünk a játékba, így két szett után 1:1 volt az állás. A harmadik játszmában az ellenfelünk kezdett jobban, viszont a szett közepére, ledolgozva jelentős hátrányunkat, még a vezetést is átvettük. 19 pont környékén az ellenfél erős nyitásainak, és jó megoldásainak, valamint a saját hibáinknak köszönhetően sajnos végül vesztesen hagytuk el a pályát. A Dabronc ellen a hazai szurkolótáborral is meg kellett küzdenünk, ez is hasznos volt számunkra, hisz ilyennel még nem találkoztunk korábban. Az első szettben voltak jó megoldásaink, itt több kommunikációt és bátorságot várok a lányoktól. A második felvonást mi nyertük nagy fölénnyel, bár itt is biztatnom kellett a játékosokat, hogy olyan játékelemeket is próbáljanak ki, amit eddig nem, vagy csak ritkán tettek meccsen. A harmadik szettben került sor az erőviszonyok igazi összemérésére. Kiélezett, izgalmas pillanatokat élhettünk át, igazi csapatmunka jellemezte a játékunkat. Jó nyitásaink voltak, illetve támadásban is ötletesen és precízen játszottunk. Egy rövid hullámvölgytől eltekintve végig uraltuk a szettet, és koncentrált játékkal a végjátékot is le tudtuk zárni.

A VESC U13-as együttese az utolsó fordulót megelőzően a tabella harmadik helyén áll.

Folytatás november 19-én az egyetemi csarnokban.

Leány U13 II. osztály Nyugat Alapszakasz

ÉDRA-MÁV Előre Akadémia – VESC 2:1 (12, -11, 19)

Dabronc – VESC 1:2 (8, -3, -19)

A csapat tagjai: Szücs Romi, Kovács Luca, Balaskó Vivien, Kristóf Kata, Horváth Lora, Szabó-Vukov Réka, Kálmán Luca, Miskei Larissza Zoé, Pálvölgyi Róza, Sárfi Zselyke Alíz.

Felkészítő edzők: Bácskai Sándorné, Tóth Laura, Szokolikné Kalmár Judit.


A mögöttünk hagyott hétvégét is két győzelemmel fejezte be Puspán Balázs együttese, így a veszprémi hölgykoszorú hatból hatnál tart csoportjában. A VESC “Kék” gárdája az ÉDRA-Tata és a Győri DRC ellen diadalmaskodott vasárnap.

Puspán Balázs: Az ÉDRA-Tata ellen 2 magabiztos, jó játékot mutató szett után érthetetlen módon magunkra húztuk lelkes ellenfelünket, akik szépítettek is. A negyedik szettet nagy csatában behúztuk, így a győzelmünkkel nagy lépést tettünk a céljaink elérése felé. A második meccsünkön végig domináltunk a házigazdák ellen, így mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani.

U17 OSB III. osztály Nyugat Alapszakasz

ÉDRA-Tata – VESC “Kék” 1:3 (-11, -13, 20, -23)

Győri DRC – VESC “Kék” 0:3 (-14, -17, -18)

A csapat tagjai: Endresz Viktória, Kristóf Luca, Lendvai Réka, Kerékgyártó Dóra, Kiss-Bertók Emese, Ködöböcz Emma, Kerékgyártó Zsófia, Farkas Dorka, Lukács Enéh, Fazekas Laura, Hatvári Brigitta, Hatvári Nóra.

Leave a Reply