Három pont Újpestről

Előzetesen is komoly izgalmakat tartogatott a VEHIR-VESC újpesti vendégjátéka, hiszen a Magyar Röplabda Szövetség ezen a mérkőzésen tesztelte a videóbíró rendszert, amely külön pikantériát adott az összecsapásnak.

Az első szettben aztán egyik szakvezetőnek sem kellett a „challenge” gomb után nyúlnia, hiszen a kezdeti megilletődöttség után egyértelműen magabiztosabb játékot mutattak be a veszprémiek. A hajrára kanyarodva már 4 ponttal vezettek, amit a játékrész végéig meg is dupláztak (17:25).

Kiegyenlített játékot hozott a második játszma eleje, de 10:10 után Molnár-Pintér Eszter ász nyitásával, valamint Nagy Eszter blokkjával elkezdett meglépni a VESC. A kiharcolt 4-5 pontos előnyt tartani tudták a vendégek és Débora Araújo ütését követően már 2:0-ra vezettek (25:18).

Sólyomvári Evelin és Hannah Thompson volt leginkább elemében a vendégcsapatból a harmadik felvonás elején, majd Horváth Dóra pontját követően kezdett ellépni a veszprémi hölgykoszorú. Az újpesti fiatalok mindent megtettek, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést, a bakonyiak azonban ezúttal is sokkal pontosabbak voltak a hajrában, így összességében teljesen megérdemelten nyerték meg az összecsapást.

Szokolikné Kalmár Judit: Idegesen kezdtük a meccset, de a második szettől javult az alapjátékunk. A lányok betartották a taktikát és szettről szettre redukáltuk a hibáinkat, ami most létkérdés volt. Gratulálok a csapatnak!

UTE U21 – VEHIR-VESC 0:3 (-17, -18, -20)

UTE Csarnok, 70 néző. Vezette: Varjasi, Adler.

UTE: Ligárt 4, Correa 4, Kopunovic 3, Pécsi 1, Kis 12, Takács 3. Csere: Németh (liberó), Riesz 6, Győr, Kovács, Rádosi 2. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.

VESC: Pós 2, Araújo 14, Sólyomvári 12, Nagy 10, Horváth 10, Thompson 12. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Molnár-Pintér 1, Szalczinger. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Leave a Reply