Három pont Jászberényből!

Felváltva estek a pontok a Jászberény – CoreComm-VESC női NB I-es röplabda bajnoki elején, majd megléptek hárommal a hazaiak. Liene Miller pontjaival fordítottak a vendégek, majd Hajós Aliz blokkjával már közte kettő volt. A szett közepére megnyugtató előnyre tettek szert a veszprémiek és hiába próbáltak hajrázni a jászságiak, Morgan Sherwin lezárta az első felvonást.

Uralta a második szett elejét Szokolikné Kalmár Judit csapata, de szép lassan átvette a vezetést a Jászberény. Morgan Sherwin pontjaival és Pós Adrienn ásznyitásával új erőre kaptak a bakonyiak, de jött az újabb fordulat és 16-16-nál egyenlített Deme Gábor csapata. Szorosan alakult a szett hajrája, amiből végül a VESC jött ki jobban, így már 0-2 állt az eredményjelzőn.

Az életben maradásért küzdött a Jászberény a harmadik játékrészben, ami látszódott is a hazaiak játékán. Bleicher Nóráék alaposan bekezdtek és végül könnyedén szépítettek.

Hasonló remek kezdést produkált a veszprémi hölgykoszorú a negyedik felvonás elején, ami meg is alapozta a mérkőzés végkifejletét. Hajós Alizék tarthatatlanok voltak támadásban, miközben a hazaiak egyre több hibával játszottak.

A VESC együttese csapatként küzdve, 3-1-es diadalt aratott Jászberényben, így tovább él a remény a felsőházba kerülést illetően. Folytatás jövő szombaton a Kispest SE ellen hazai környezetben.

Szokolikné Kalmár Judit: Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez. Végig feszült volt a játék, az utolsó sípszóig kellett koncentrálnia mindenkinek. Ismét fel tudtunk állni egy hullámvölgyből, amihez külön gratulálok a lányoknak! Jövő hétre még felkészültebbek leszünk, megteszünk mindent, hogy akkor is meglepetést tudjunk okozni.

Női Röplabda NB I

Jászberény VT – CoreComm-VESC 1-3 (-20, -21, 13, -18)

Jászberény, 150 néző. V.: Vigh, Sántosi.

Jászberény: Juhász 3, Kovács 4, Sléder 9, Imre 10, Rácz 5, Bleicher 13. Csere: Deme, Lagzi-Kovács (liberók), Hajdu 6, Faragó 3, Berényi. Vezetőedző: Deme Gábor.

VESC: Pós 4, Miller 10, Miklós 13, Sherwin 16, Hajós 18, Bozsó 4. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér 1, Papp 1, Pfitzner. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Leave a Reply