Három pont Debrecenből!

Újabb fontos lépést tett az alsóház megnyerése felé a CoreComm-VESC NB I-es női röplabdacsapata. A veszprémi hölgykoszorú magabiztos, 3:0-ás győzelmet aratott vasárnap a sereghajtó Eötvös DSE otthonában.

A brazil Araujó nélkül felálló debreceniek csak az első szett közepéig tudták tartani a lépést a vendégekkel, akik Hajós Aliz pontjainak is köszönhetően 25:21-re nyerték a játékrészt.

A második felvonás még simábban alakult, így könnyedén került kétszettes előnybe a VESC együttese. A vendéglátók végül a harmadik játékrészben sem tudták megnehezíteni a veszprémiek dolgát, miközben Szokolikné Kalmár Judit mindenkinek játéklehetőséget biztosított az utazó keretből.

Az újabb három pontnak köszönhetően így már 7 ponttal vezeti a CoreComm-VESC az alsóházi tabellát a Jászberény – Kispest kettős előtt. Folytatás jövő vasárnap a jászságiak otthonában.

Eötvös DSE – CoreComm-VESC 0:3 (-21, -14, -18)

Debrecen, 50 néző. V.: Dr. Árpás, Varjasi.

Eötvös: Young 9, Takács 4, Kovács 1, Berza 9, Tóth 4, Fehér 6. Csere: Fehérvári (liberó), Béni, Juhász. Vezetőedző: Szombathy András.

VESC: Pós 2, Miller 13, Miklós 9, Sherwin 2, Hajós 13, Bozsó 3. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér 2, Pfitzner, Papp. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Kérésemnek megfelelően kellő fegyelmezettséggel játszott a csapat. Az első szettben még a kezdeti hibáknak köszönhetően fej-fej mellett haladt a két együttes, de végül azt sikerült behúznunk. A második szettől leredukálódtak a hibák és a nyitások is támadóbbak lettek. A sáncunk is egyre hatékonyabb volt. A csapat együttes munkájának köszönhetően nyertünk 3:0-ra. Gratulálok a csapatomnak! Egyre közelebb vagyunk a biztos bennmaradáshoz – nyilatkozta a lefújást követően a csapat vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit.

Leave a Reply