Harmadszor is legyőztük a Debrecent

Álmosan kezdte a CoreComm-VESC női röplabdacsapata az Eötvös DSE elleni idegenbeli bajnokit. A hazaiak 6-1-el nyitottak, majd jött is Szokolikné Kalmár Judit időkérése. A szünet felrázta a veszprémieket és Miklós Roxána ásznyitásai után már 10-6-ra ők vezettek. A folytatás szorosan alakult, de a hajrában már csak egy csapat volt a pályán, így megérdemelten kerültek előnybe Pós Adriennék.

Jól kezdték a második szettet a vendégek, így 13-7-nél a debreceniek kértek időt. Ezt követően elkezdtek zárkózni a hajdúságiak és 14-14-nél egyenlítettek is. Felváltva estek a pontok a folytatásban, 22-21-nél pedig át is vették a vezetést a hazaiak. A végén azonban a bakonyiak voltak pontosabban és Liene Miller pontjaival behúzták a második felvonást is.

Izgalmasan alakult a harmadik játékrész is. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a szett közepéig, majd 17-13-nál meglépett az Eötvös DSE. Ezt követően Bozsó Blanka egymás után kétszer is foghatatlanul szervált, ezzel kezdett zárkózni a VESC. Az egyenlítésre sem kellett sokat várni, de 23-21-nél ismét a Debrecen járt közelebb a szépítéshez. A veszprémi hölgykoszorú azonban ismét nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot és a hazai hibákat kihasználva, 27-25-re megnyerte a szettet és 3:0-ra a mérkőzést.

A CoreComm-VESC együttese így szezonbeli harmadik mérkőzését is megnyerte az Eötvös DSE ellen és a negyedik helyről várhatják az alapszakasz utolsó fordulóját.

Szokolikné Kalmár Judit: A 3 pontért jöttünk ma Debrecenbe. Kicsit alacsony hőfokon kezdtük a meccset, de utána magasabb fokozatba kapcsoltak a lányok. Több szettben is hátrányból hoztuk vissza az eredményt, ennek külön örülök, mert ez azt jelenti, hogy mentálisan nagyon erősek vagyunk! Gratulálok az egész csapatnak!

Női Röplabda NB I – 13. forduló

DSZC-Eötvös DSE – CoreComm-VESC 0:3 (-18, -23, -25)

Debrecen, 20 néző. V.: Rácz, Villás.

Eötvös: Béni 2, Young 10, Takács 2, Ribeiro 19, Fehér 8, Tóth 2. Csere: Fehérvári, Papp (liberók), Juhász 1. Vezetőedző: Szombathy András.

VESC: Pós, Miller 14, Miklós 7, Sherwin 18, Hajós 6, Bozsó 5. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér, Papp. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

A lefújást követően Bozsó Blanka értékelte a mérkőzést!

Leave a Reply