Haladás VSE – VESC 3:0

A két csapat párharca a simának tűnő eredmény ellenére a legkevésbé sem volt sima.
A VESC és a Haladás is pályázik az NBII bajnoki címére, így várható volt, hogy elképesztően izgalmas összecsapás láthatnak majd a nézők.

Az első szettet a Haladás kezdte jobban, s gyakorlatilag végig vezetve, csapatunkat 3-4-5 pontos távolságban tartva nyerte az első játékrészt.
A második szettben a veszprémi lányok már jóval impulzívabb játékot mutattak, és 1:2-nél (Haladás-VESC) a mérkőzésen először vezetnünk is sikerült. Ezt 16:15-nél tudták megfordítani a hazaiak, s ezután is fej fej mellett haladtak a csapatok, így nagyon szorosnak ígérkezett a végjáték. A második szett hajrájába érve hihetetlen labdamenetek következtek, küzdeni tudásból, akaratból egyik térfélen sem volt hiány, de végül ez a szett is a szombathelyiek győzelmével ért véget.

A harmadik felvonás ismét a Haladás pontjaival indult, azonban már az elején látszott, hogy ez egy hosszú szett lesz, amint meglépett 3-4 ponttal a vasi együttes, jött rá a veszprémi válasz, s visszazárkóztunk 2 pontra, ami egészen a hajráig így folytatódott. 24:21-nél a Haladásnak 3 meccslabdája is volt, azonban sikerült kiegyenlíteni, és 24:24-nél ismét teljes őrület alakult ki a pályán, melyből a Haladás jött ki jobban, ők szerezték az utolsó két pontot.

Haladás VSE – VESC 3:0 (25:17; 25:21; 26:24)

Gratulálunk a Haladásnak!

A jövő héten a Palota VSN csapatát fogadjuk, majd vár ránk még egy pótlás a SZoESE ellen is hazai pályán, így a felsőházi rájátszás tabellája még rengeteg izgalmat tartogat.

Hajrá, VESC!

Fotó: Wolf Attila

Leave a Reply