Három pont Budaörsről!

Kiélezett csatát hozott a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdázói számára a Budaörs elleni évzáró. A felek felváltva vezettek az első szett elején, majd 18-15-nél egy pillanatra fellélegezhettek a vendégek, de 20-20-nál ismét egál volt. A hajrában aztán kevesebbet hibáztak a veszprémiek, akik Dordzsceren Dádzsó blokkjával le is zárták a játékrészt.

Bekezdett a Budaörs a második játszma elején, de Edon Ibrahimi időkérését követően átvette a vezetést a VESC. A forgatókönyv innentől hasonló volt, mint az első szettben, annyi különbséggel, hogy a vendégek hamarabb megléptek, így ezúttal elmaradtak a végén az izgalmak.

A meccsben maradásért küzdött a BDSE a harmadik felvonás elején, ennek megfelelően próbáltak is 2-3 pontos előnyt kiharcolni. Debóra Araújó vezérletével azonban előbb jött a bakonyiak egyenlítése, majd Sólyomvári Evelinék vették át a vezetést négy ponttal. A Budaörs azonban ezután sem adta fel, 17-17-nél utolérték a vendégeket, majd jöhetett ismét az idegek harca. 20-20 után Hannah Thompson lendített egyet a VESC szekerén, innentől pedig ismét kevesebbet hibáztak a veszprémiek, akik végül le is zárták a mérkőzést.

A VEHIR-VESC együttese így egy igen értékes, 3:0-ás győzelemmel fejezte be a 2022-es esztendőt és jelen állás szerint a tabella második helyéről várhatja a jövő évi folytatást.

Edon Ibrahimi: Mindenképpen győzni szerettünk volna, de tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. A kulcspillanatokból mi jöttünk ki jobban, aminek nagyon örülök. Gratulálok a csapatomnak, sokat dolgoztak ezért a sikerért és azért, hogy ilyen előkelő helyről várhatjuk a 2023-as esztendőt.

Női Röplabda NB I 8. forduló

Budaörsi DSE-Emericus – VEHIR-VESC 0:3 (-23, -20, -21)

Budaörs 45 néző. V.: Soltész, Varga.

BDSE: Pisák L., Horváth 9, Hernády 9, Pisák F. 7, Tátrai 10, Kiss 2. Csere: Futsek (liberó), Jakab 2, Darvas 1, Ujvárosi, Merza 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

VESC: Pós 1, Araújo 18, Thompson 9, Bozsó 5, Dordzsceren 10, Sólyomvári 8. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér, Szalczinger, Deli. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

Leave a Reply