Győzelem a szezon első bajnokiján!

Összességében magabiztos sikerrel kezdte az új idényt a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdacsapata. Tumpech Ádám tanítványai már az első szett elején magukhoz ragadták a kezdeményezést a Gödöllő otthonában, a gyorsan kiharcolt előnyüket pedig nem is engedték ki a játékrész során (16-25).

A második felvonást már jobban kezdték a házigazdák, de a játszma közepétől magasabb fokozatba kapcsolt a veszprémi hölgykoszorú. Charlotte Richards pontja után 22:13 állt az eredményjelzőn, de ezután még nagy hajrába kezdett a GRC. Hiába tettek meg azonban mindent a vendéglátók az egyenlítésért, Debora Araújo pontot tett a szett végére, így már 2:0-ra vezetett a VESC (21-25).

A meccsben maradásért küzdöttek a Pest megyeiek a folytatásban, ez pedig érződött is a játékukon. Viszonylag hamar 2-3 pontos előnyt harcoltak ki, amiből nem is engedtek a játékrész végéig (25-21).

A gödöllőiek szépítése azonban nem zökkentette ki Tóth Lauráékat. A hazai pontok után 10:9-nél átvették a vezetést a vendégek, majd Kovács Dorka ásznyitásai lendítettek egyet a veszprémiek játékán. Sólyomvári Evelin is egymás után szerezte a pontokat, a házigazdáknak pedig innen már nem volt visszaút a meccsbe (19-25; 1:3)

A vendégeknél Sólyomvári Evelin 19 ponttal zárt, mögötte Charlotte Richards 15, míg Debora Araújo 14 pontig jutott.


Női röplabda NB I 1. forduló

Gödöllői RC – VEHIR-VESC 1:3 (-16, -21, 21, -19)

MATE Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Suba, Radasovszki

GRC: Máthé-Barabássy 7, Halla 12, Nagy 9, Sorompó 1, Kökény 7, Borsos 3. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Kovács 4, Boros 5. Vezetőedző: Szalay Attila.

VESC: Deli 1, Araújo 14, Sevinger 9, Sólyomvári 19, Richards 15, Bozsó 5. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Szalczinger, Piltman, Kovács 2. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.

Tumpech Ádám: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, magabiztosan hoztuk az első két szettet. A harmadik játszmában az addigi megoldásaink sajnos nem működtek, a Gödöllő jól olvasta a játékunkat. A negyedik felvonást a változtatásoknak köszönhetően újra nyerni tudtuk. Gratulálok a csapatnak, jól kezdtük a bajnokságot.

Leave a Reply