Emelt fővel búcsúztunk a Magyar Kupától

Balatonfüreden zárta az évet a CoreComm-VESC női röplabdacsapata. A vasárnapi kupameccset a hazaiak kezdték jobban, a vendégeknek pedig csak a hajrában sikerült kozmetikázniuk az eredményen. A második felvonásnak úgy ugrott neki a Balaton-parti gárda, hogy mindenképpen szeretnék lezárni a továbbjutás kérdését és ezt a játékukon is érezni lehetett.

A harmadik szett ugyanakkor nagyon sokáig a veszprémi hölgyekről szólt. Szokolikné Kalmár Judit tanítványai egyre bátrabban játszottak, féltávnál pedig 16-14-re vezettek. A hajrára fordulva tovább nőt a különbség a felek között, de 21-18 után újítani tudott a Balatonfüred. A hazaiak 22-22-nél egyenlítettek, de ezt követően Hajós Aliz pontjaival mégis a VESC jutott játszmalabdához. Kiss Grétáék azonban innen is felálltak és végül 26-24-re behúzták az utolsó felvonást is.

Túl az esztendő utolsó mérkőzésén.

Szokolikné Kalmár Judit tanítványai nagyot küzdöttek az Extraligás Balatonfüred otthonában, az utolsó szettben mutatott játékra pedig 2022-ben is lehet majd építeni. Folytatás januárban, a bajnokságban.

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Szent Benedek RA – CoreComm-VESC 3:0 (16, 7, 24)

Balatonfüred, 120 néző. Vezette: Szabó P., Adler L.

SZBRA: Bleicher 4, Savovic 5, Koprivica 12, Stijepic 11, Kiss 11, Jimerson 2. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Szerényi, Iosia, Dimitric 1, Vacsi 4, Lekic 3. Vezetőedző: Dejan Desnica.

VESC: Huck, Sherwin 8, Miklós 4, Molnár-Pintér 2, Hajós 13, Bozsó. Csere: Tóth (liberó), Monteiro, Pós 1. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.

Edzői értékelések:

Dejan Desnica: Gratulálok a játékosaimnak a továbbjutáshoz. A veszprémiek megmutatták, hogy egyetlen mérkőzésen sem szabad, hogy csökkenjen a figyelmünk, a harmadik szettben nagyon megnehezítették a dolgunkat. Még nincs vége az ősznek, jön az UTE elleni negyeddöntő, ahol tovább szeretnénk jutni, hogy a bajnokság után a kupában is szép őszt zárjunk.

Szokolikné Kalmár Judit: Kicsit illetődötten kezdtek a lányok, de azért támadásban tudtunk jó megoldásokat választani. A második szettben a nyitásfogadásunk bizonytalanná vált, és ez a támadásra is rányomta a bélyegét. A harmadik szettben ki tudtuk azt használni, hogy cserejátékosok is pályára kerültek, és a nyitásfogadásunk is kiegyensúlyozottabb lett. Támadó volt a játékunk és az ellenfél elbizonytalanodott olyannyira, hogy vissza kellett cserélnie a kezdő játékosokat. Kicsin múlott a szettrablás, de így is elégedettek vagyunk a 3. szettben látottakkal. Gratulálok az ellenfélnek!

Leave a Reply