Elvitte a pontokat a Diósgyőr

Nagy csatában maradt alul a VEHIR-VESC NB I-es női röplabdacsapata a listavezető Diósgyőrrel szemben.

Rangadóhoz méltóan indult az összecsapás, hiszen az első szettben szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek. A hajrára ráfordulva azonban a veszprémiek álltak jobban. Sólyomvári Evelin blokkjával játszmalabdája is volt a hazaiaknak, a DVTK azonban innen is felállt és végül behúzták az első játszmát.

Vendégpontokkal kezdődött a második szett, Débora Araújóék 10-10-nél érték utol a miskolciakat. Németh Szabolcs tanítványai ezután ismét rákapcsoltak és hiába jött ismét a veszprémi felzárkózás, a szett végén már 0-2 állt az eredményjelzőn.

A harmadik felvonásban a meccsben maradásért küzdöttek a hazaiak, amiért mindent meg is tettek. Dordzsceren Dádzsóék uralták a játékrészt és végül 25:20-ra meg is nyerték a szettet.

Hazai szempontból nem alakult jól a negyedik játszma. A Diósgyőr már az elején meglépett 4-5 ponttal, ez a különbség pedig végzetesnek bizonyult Edon Ibrahimi tanítványai számára. A veszprémi hölgykoszorú ezen az estén is nagyot harcolt, de a feljutásra pályázó DVTK végül 3-1-re nyert a Táncsics iskolában.

Edon Ibrahimi: Sokat készültünk erre a meccsre. Jól kezdtünk, jó volt a védekezésünk, a blokkjaink, de túl sok nyitást rontottunk el az első szettben és a támadásaink sem működtek a kulcspillanatokban. A harmadik szettre próbáltunk kicsit változtatni és úgy érzem, hogy ez jól is sikerült, de a negyedik játszmára megint visszaesett a játékunk. A lányok minden labdáért nagyot küzdöttek, ezért hálás vagyok nekik és természetesen gratulálok a Diósgyőrnek!

Női röplabda NB I 7. forduló

VEHIR-VESC – DVTK 1:3 (-24, -22, 20, -18)

Veszprém, 80 néző. V.: Soltész, Szél.

VESC: Pós, Araújo 22, Bozsó 4, Thompson 10, Dordzsceren 9, Sólyomvári 13. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Deli 2, Molnár-Pintér, Szalczinger. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

DVTK: Kiss 10, Kalmár 4, Vajdová 19, Hollósi 3, Tosic 18, Egri 15. Csere: Kundrák (liberó), Bátori, Horváth. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Leave a Reply