Egyre népesebb a VESC-család

Folyamatosan zajlik a munka a Veszprémi Egyetemi Sport Club röplabda szakosztályánál. Az NB I-es felnőttek túl vannak az élvonalbeli bemutatkozáson, míg az utánpótlásban pallérozódó fiatalok hétről-hétre bizonyíthatnak a korosztályos bajnokságokban. 

Az elmúlt időszakban sikerült több szempontból is előrébb lépnünk. Az NB I-be kerüléssel utánpótlásszinten is fejlődnünk kellett, minőségileg és létszámilag egyaránt – kezdte gondolatait a szakosztály szakmai koordinátora, Fehér Tibor.

A szakember kiemelte: az U19-es játékosok hétről-hétre az NB II-U21-es bajnokságban edződhetnek, míg a fiatalabb korosztályoknál kifejezetten nagy létszámnövekedés volt megfigyelhető az elmúlt 2 hónapban.

Fehér Tibor és az U21-es lányok.

Az U17-esek már kétszer annyian vannak, mint amennyien szeptemberben voltak, de ez egy édes teher a klub és Puspán Balázs edzőkollégám számára. De hasonló a helyzet az U15-ös és az U13-as korosztályoknál is – tette hozzá a klub szakmai koordinátora.

Ígéretes munka folyik abban a három intézményben is, amelyek az új tanévtől csatlakoztak a VESC-hez. A Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési, a Rózsa Úti és a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolákban csaknem 60 kislány kezdett el megismerkedni a röplabdázás alapjaival.

Jó reklám volt számunkra az, hogy a felnőttek kiharcolták a feljutást. Ez az egyik oka annak, hogy egyre több fiatal csatlakozik az egyesületünkhöz. A másik pedig talán az, hogy továbbra is kiemelten fontos számunkra, hogy a nálunk röplabdázó gyerekek megtalálják az egyensúlyt a magánélet, a tanulás és a sport között – emelte ki Fehér Tibor.

A Veszprémi Egyetemi Sport Club röplabda szakosztályánál jelenleg csaknem 200-an sportolnak hétről-hétre.

Leave a Reply