Egy szezon, megannyi érdekesség

Mozgalmas szezonon van túl NB I-es röplabdacsapatunk. A CoreComm-VESC tavaly októberben kezdte a pontvadászatot és Szokolikné Kalmár Judit tanítványai május elejéig 20 bajnokit és 3 Magyar Kupa meccset játszottak.

CoreComm-VESC 2021/2022

Öt játékosunk is elmondhatja magáról, hogy valamennyi mérkőzésünkön ott volt a keretben. Név szerint Hajós Aliz, Miklós Roxána, Pós Adrienn, Morgan Sherwin és Tóth Laura.

Csapatunk kedvenc ellenfele az Eötvös DSE volt. A hajdúságiak ellen ötször léptünk pályára és mind az ötször győzelemnek örülhettünk.

Győzelem Debrecenben

Nagy csata zajlott a pontkirálynői címért. Hajós Aliz és Morgan Sherwin is több mint 200-szor köszönt be a bajnokságban, de őket is megelőzte a januárban érkezett Liene Miller, aki egymaga 230 pontig jutott.

Liene Miller

Ugyanaz a játékos könyvelhette el a legtöbb ászt és a legtöbb blokkot is. Ő pedig nem más, mint a VESC saját nevelésű kiválósága, Miklós Roxána.

Miklós Roxána

És ha már a veszprémi játékosoknál tartunk: több helyi fiatal is a mögöttünk hagyott idényben mutatkozhatott be az élvonalban, csapatunk átlagéletkora pedig a 23 évet sem érte el.

Ami szintén örömteli, hogy a keretünk kétharmadát VESC-nevelésű röplabdázók alkották!

Folytatás a 2022/2023-as idényben!

Leave a Reply