Békéscsabáról is elhoztuk a pontokat!

Második bajnokiját is megnyerte a VEHIR-VESC együttese a női röplabda NB I-ben. Tumpech Ádám együttese nem kezdett jól a Békéscsaba fiókcsapata ellen, de az első szett derekán ledolgozták négypontos hátrányukat, majd magabiztos előnyt harcoltak ki. A házigazdák még megpróbáltak hajrázni, de valós veszélyt már nem jelentettek a veszprémiek számára.

A második felvonásban Debora Araújóék kezdtek jobban és volt, hogy már hat ponttal is vezettek a vendégek, a BRSE azonban ezúttal is felpörgött a játszma végére. Két pontra is felzárkóztak, de Sólyomvári Evelin sáncával végül ezt a szettet is behúzta a VESC.

A harmadik felvonásban már egyértelmű volt a vendégek fölénye. A szett közepére magabiztos előnyt harcoltak ki és végül 3:0-ra diadalmaskodtak a Viharsarokban.

Női röplabda NB I 2. forduló

Békéscsabai RSE – VEHIR-VESC 0:3 (-21, -21, -15)

Békéscsaba, vezette: Bibók, Ladányi.

BRSE: Gajdács 8, Mikus 4, László 2, Budai 9, Korcsok 6, Szatmári. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Lázár, Fekete G. 4, Gergácz 2, Fekete R. 4. Vezetőedző: Nagy Attila. Másodedző: Hetey Tamás.

VESC: Deli 7, Araújo 13, Sevinger 6, Sólyomvári 11, Richards 13, Bozsó 3. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Szalczinger, Piltman, Kovács 1. Vezetőedző: Tumpech Ádám. Másodedző: Fehér Tibor.

Tumpech Ádám: Nehezen lendültünk játékba a mérkőzés elején, a nyitásfogadásunk és a mezőnyjátékunk nem működött valami jól, ami megnehezítette az ütőink dolgát. Szerencsére a jó támadásszervezés, a pontot érő nyitások és támadásban a kevesebb ki nem kényszerített hiba mindig a mi javunkra döntötte el a végjátékot. Gratulálok a csapatnak!

Leave a Reply