Aranyos U15-ösök!

Esélyeshez méltó játékkal, két szép győzelemmel nyert aranyérmet a VESC “Fehér” U15-ös együttese a II. osztály nyugati csoportjában. Bácskai Sándorné “Kati néni” és Puspán Balázs tanítványai szépszámú közönség előtt múlták felül a Dunakanyar és a Szombathelyi Sportiskola csapatait az Egyetemi Tornacsarnokban.

Puspán Balázs: A mai négyes döntő első mérkőzését a Dunakanyar csapata ellen vívtuk, melynek tétje a döntőbe jutás volt. A játékunk a meccs túlnyomó részében stabil és pontos volt, egy-egy kisebb megingás a nagy előnyök mellett belefért. A vége 3-0-ás győzelem. A másik ágon a SZOSI és az Érd csapatai mérkőztek meg egymással, ahol az előbbi csapat került ki győztesen, így velük kerültünk össze a fináléban. Az első szettben mutatott játékunkhoz hasonló szintet én még nem láttam U15, de még U17 szinten sem gyakran. A teltházas közönség tombolva fogadta a mutatványt, ezúton is nagy ölelés nekik! A második játszma picit szorosabbra sikeredett, de nem zökkentünk ki és 3-0-ra nyertünk újfent. Az aranyért jöttünk és meg is szereztük. Köszönöm az U15-ös csapat játékosainak az egész éves munkáját, köszönöm Kati néninek a munkáját, hiszen a 10 lányból 8 az ő nevelése és ezt a csapatot egészen márciusig hibátlanul irányította. Továbbá szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebből a közös sikerből kivette a részét, kiváltképp a szülőknek és a VESC-nek. A munka nem áll meg, egy hét múlva szombaton az U17-es döntő következik szintén az Egyetemi Tornacsarnokban.

U15 II. osztály Nyugat Elődöntő
VESC “Fehér” – Dunakanyar 3:0 (21, 16, 6)

Döntő
VESC “Fehér” – SZOSI “B” 3:0 (7, 21, 14)

A csapat tagjai: Farkas Dorka, Endresz Viktória, Kristóf Luca, Deák Tekla, P. Szabó Eszter, Kempelen Panna, Németh Alíz Marina, Ködöböcz Emma, Kristóf Kata, Kiss-Bertók Emese.

Leave a Reply