A szív diadala

Érden lépett pályára a hétvégén a VESC “Fehér” U20-as gárdája, ahol a házigazdák mellett az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia várt a mieinkre.

Fehér Tibor: Az első mérkőzésünk első szettjében nagyon összeszedett játékkal 25-21-re nyertünk. A második szettben is tartott a lendület, de sajnos sikerült elpuskáznunk 7 pontos előnyünket 14-7-nél. A végére óriási csatában maradtunk alul (27-25). A harmadik játszmára fejben szétestünk, próbáltunk frissíteni, de nem sikerült az ellenfelet a játszma vége előtt utolérni. A negyedik szettben fej-fej mellett haladtunk, de a végjáték és így a mérkőzés is a székesfehérváriaké lett. Következő megmérettetésünk a házigazdák ellen jól indult, hiszen nagy csatában ugyan, de sikerült két vállra fektetnünk az ellenfelet (25-23). A második felvonásban szintén fej-fej melletti küzdelem végén az ellenfél örülhetett (25-22). A harmadik és a negyedik szett az idegek harca volt, mindkét csapat nagyon sokat kiadott magából. Ebből a küzdelemből mi jöttünk ki győztesen (25-14, 25-16), így megszereztük a harmadik győzelmünket. Összességében gratulálok a lányoknak, végig nagyot küzdöttek. A MÁV-Előre ellen a nagyobb ütőerő döntött, a második mérkőzés pedig a szív diadala volt.

Leány U20 II. osztály Nyugat Középszakasz

ÉDRA-MÁV Előre Akadémia – VESC “Fehér” 3:1 (-21, 25, 14, 20)
Delta Röplabda SE – VESC “Fehér” 1:3 (23, -22, -14, -16)

A csapat tagjai: Sydarovszky Vanessza, Piltman Kinga, Veisz Dóra, Fazekas Petra, Bokrossy Réka, Papp Zsófia, Harkai Hanna, Steigauf Fruzsina, Papp Anna, Steigauf Dorina, Harnócz Lili, Bozsó Blanka, Sütöri Zsófia, Bődi Panka, Sötét Panna.


A VESC “Kék” U20-as együttese Lovasberényben küzdött meg soros ellenfeleivel a hétvégén, ahol lelkes játékkal, egy győzelmet is bezsebeltek a lányok.

Puspán Balázs: Az első meccsen a gyengébb játékerőt képviselő hazaiakat egy jó hangulatú meccsen, 3-0-ra vertük, majd a játékunkból elfogyott az átütő erő, amit a Dunaújváros ki is használt. Mindenki játszott a csapatomból, a keretben pedig 5 olyan játékos is volt, aki az elmúlt egy évben kezdte a röplabdát.

Leány U20 III. o. Nyugat alapszakasz

ÉDRA-MÁV Előre Akadémia “B” – VESC “Kék” 0:3 (-21, -24, -21)
VESC “Kék” – DSE 0:3 (-21, -13, -10)

A csapat tagjai: Fekete Kinga, Lendvai Réka, Horváth Lili, Baghy Jázmin, Kárpáti Anna, Kerékgyártó Dóra, Kerékgyártó Zsófia, Szabó Tamara, Lukács Enéh, Hatvári Brigitta, Hatvári Nóra.


Már 9-1-es mérleggel vezeti a másodosztály nyugati csoportját a VESC “Fehér” U15-ös gárdája. A veszprémi hölgykoszorú a házigazda Vasast, majd a Kaposvári SI-t is 3:0-ra győzte le a hétvégén.

Puspán Balázs: természetesen ezt a két sikert is szeretnénk Bácskai Sándornénak ajánlani, akinek ezúton kívánunk jobbulást! Meggyőző fölénnyel játszottuk végig, esélyt sem adtunk ellenfeleinknek. A lányok a legmagasabb szintre szeretnének eljutni, ehhez pedig minden meccsüket meg akarják nyerni.

Leány U15 II. osztály Nyugat középszakasz

Vasas SC “Fehér” – VESC “Fehér” 0:3 (-12, -19, -9)
VESC “Fehér” – KASI “Sárga” 3:0 (13, 10, 11)

A csapat tagjai: Farkas Dorka, Kempelen Panna, Endresz Viktória, Kristóf Luca, Deák Tekla, Németh Alíz, Ködöböcz Emma, Kristóf Kata, Kiss-Bertók Emese.


Az U15-ös bajnokságok is folytatódtak a mögöttünk hagyott hétvégén. A VESC “Rózsa” és a VESC “Kék” egymással küzdött meg az Egyetemi Tornacsarnokban, utóbbi csapat sikerével, míg a soproniak ellen szettrablásig jutott mindkét együttes.

Tóth Laura: Ezen a fordulón a gyakorláson volt a hangsúly. Elkezdtük a 2 feladós rendszert, amit most élesben is volt lehetőségünk kipróbálni. Az első mérkőzésen sikerült 3:0 arányban nyernünk, a második meccsen pedig szettet raboltunk a vendégektől. Gratulálok a lányoknak.

Némethné Hadnagy Ágnes: Alakul a csapat, már egyre bátrabban játszanak a lányok. Keményen készülünk, erősítünk és technikázunk az edzéseken, miközben nagyon várjuk már az első győzelmünket.

U15 Észak-Nyugat II. félév

VESC Rózsa – VESC Kék 0:3
VESC Kék – SMAFC-Líceum 1:2
VESC Rózsa – SMAFC-Líceum 1:2

VESC “Kék”: Kozma Zsófia, Fejes Blanka Szófia, Papp Szófia Lujza, Micsunek Regina Maja, Hodács Hanna, Kovács Luca, Kálmán Luca, Takács, Petra Tamara, Hegedüs Adél, Naményi Nóra.

VESC “Rózsa”: Bakos Polett, Bokrossy Nikolett, Endrész Zsófia, Farkas Liza, Farkas Panni, Ferenczy Nóra, Horváth Blanka, Király Eszter, Koszorus Korina, Kovács Bianka, Mester Dóra, Nick Ramóna, Redling Fanni, Siklósi Réka, Szabó Eszter, Szilágyi Brigitta, Varga Dóra.


Első győzelmeit szerezte a hétvégén a VESC U12-es együttese Zalaegerszegen. Fiataljaink a VRK és a ZTE ellen egyaránt 2:1-re diadalmaskodtak.

Tóth Zsuzsa: Büszke vagyok a lányokra, jól játszottak. Nagyon szoros szetteket játszottunk, végül sikerült mindkét meccset megnyernünk.

U12 III. osztály Nyugat alapszakasz

VESC – Veszprém RK “Piros” 2:1
ZTE RK – VESC 1:2

A csapat tagjai: Szitás Borbála, Sándor Nóra, Berta Nóra, Fazekas Lili, Puspán Elena, Szücs Romi.

Leave a Reply