VESC – Palota VSN 3:1

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a március végéről április 10-re halasztott Palota VSN elleni összecsapás a rájátszás legfontosabb mérkőzése volt számunkra – nem csak a győzelem, hanem a szettarány is döntő jelentőséggel bírt, hiszen egy 3:2-es veszprémi győzelemmel is a budapesti csapat nyakába került volna a bajnoki arany.

A találkozó veszprémi oldalról nehezen indult, ennek megfelelően a Palota hamar el is tudott húzni, s hiába érkezett meg a VESC lendülete, nem sikerült fordítani, az első szett végén az ellenfél örülhetett. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy egy rendkívül idegőrlő második játékrésznek néztünk elébe, hiszen egy újabb Palota által nyert szett véget vetett volna a bajnoki álmoknak.

A tét tehát óriási volt, de nem nyomta agyon a lányokat, sikerült felpörögni, és a némiképp új felállásban játszó veszprémi csapat jól szervezett, okos játékkal kiegyenlített, majd a harmadik szett elején egyértelművé tette győzelmi szándékát egy 7:0-ás sorozattal, s ezt a magabiztos fölényt végig tartva sikerült nyerni is megnyerni játékrészt (25:15).

Az említett új felállás egyébként többek között azt jelentette, hogy a sérülések, megbetegedések miatt a szezon végére visszatérő, korábbi válogatott, Európa-bajnokságot is megjárt feladó, Horváth-Kötél Zsanett szervezte a csapat játékát.

Két nyertes szett után a negyedik játékrészben mindenképp tehát mindenképp a mérkőzés befejezése volt a cél, de ekkorra már a Palota is újra felszívta magát, így egy rendkívül küzdelmes, izgalmas szettben sikerült megnyerni a találkozót.

VESC – Palota VSN 3:1 (21:25; 25:21; 25:15; 25:20)

A rájátszás utolsó mérkőzése számunkra a jövő hétvégi, SZoESE elleni pótlás lesz (az első fordulóban elhalasztott mérkőzés került erre az időpontra), ahol eldől a felsőház nyugati csoportjának bajnoki címe.

Fotó: Wolf Attila

Leave a Reply