A hétvégén már a feljutás lesz a tét

Remekül szerepeltek eddig a Veszprémi Egyetemi Sport Club röplabda szakosztályának utánpótláscsapatai. Az alapszakaszt négy együttes is az első helyen fejezte be, így a fiatalok a feljutásért szállhatnak harcba az elkövetkezendő hetekben.

Álomszerű lenne ha mind a négy csapatunk tudna egyet előre lépni – kezdte értékelését a VESC szakmai koordinátora, Fehér Tibor. – A Magyar Röplabda Szövetség döntése értelmében az együttesek nagy része a harmadosztályban kezdte az idényt, de innentől az volt a célunk, hogy a fiataljaink osztályozós helyen zárják az alapszakaszt. Az idősebb játékosokból álló U20-as gárdánk, az U17-esek és az U15-ösök hibátlanul teljesítettek, míg a másodosztályban szereplő U13-asok szép sikereket elérve szintén elsők lettek.

Fehér Tibor hozzátette: a korábban említett csapatokon kívül Tóth Laura elsőéves U15-ös játékosai ismét bizonyították, hogy jó úton járnak és Puspán Balázs U20-as együttese is felvette a versenyt a tapasztaltabb riválisokkal.

A korosztályok száma pedig januártól tovább bővül majd.

Négy újabb csapat viselheti majd a címerünket a mezén. Tóth Zsuzsa vezetésével bemutatkoznak az U11-esek, fiatal edzőnk, Budai Tíria pedig az U12-es gyerekeket irányítja majd. A Rózsa Úti Általános Iskolában pallérozódó lányokkal Némethné Hadnagy Ágnes és Rivnyák Eszter foglalkozott az elmúlt időszakban, ők az U15-ös bajnokságban indulnak majd, valamint Vukov Gabriella U17-es gárdája is bizonyíthat majd hétről-hétre – tette hozzá Fehér Tibor.

Az osztályozók már az előttünk álló hétvégén elkezdődnek. Az U20-asok Budapesten, míg az U15-ösök szintén a fővárosban küzdenek meg riválisaikkal vasárnap. Az U17-esek december 4-én fogadják majd ellenfeleiket az egyetemi csarnokban és az U13-asok is várhatóan aznap lépnek majd pályára szintén Veszprémben.

Ez történt eddig:

Leány U20 III. osztály Nyugat Alapszakasz

1. hely VESC “Fehér”, 16 pont. Edző: Fehér Tibor

4. hely VESC “Kék”, 12 pont. Edző: Puspán Balázs

Leány U17 III. osztály Nyugat Alapszakasz

1. hely VESC “Kék”, 16 pont. Edző: Puspán Balázs

Leány U15 III. osztály Nyugat Alapszakasz

1. hely VESC “Fehér”, 16 pont. Edző: Bácskai Sándorné “Kati néni”

Leány U15 IV. osztály Nyugat Alapszakasz

5. hely VESC “Kék” 4 pont. Edző: Tóth Laura.

Leány U13 II. osztály Nyugat Alapszakasz

1. hely VESC, 14 pont. Edző: Szokolikné Kalmár Judit

Leave a Reply