Egy arany-, két ezüst- és két bronzérem a kempo világkupáról

Négy versenyzővel állt rajthoz a VESC-Weapon Group grappling szakosztálya az UWSKF budapesti versenyén. Főczény Károly a Mester Nogi és Gi – 100kg kategóriába indult. Gi-küzdelemmel kezdett egy kempós rivális ellen. Már itt megmutatkozott a hazai pálya előnye, de hosszabbítás után sikerült a döntőbe verekednie magát.

A veszprémi versenyző Nogi küzdelemmel folytatta és itt egy francia ellenfél legyőzésével szintén a fináléba került. Ott egy kempós rivális ellen végig vezetett, dominált, de a meccs utolsó másodperceiben vitatható pontozással a az ellenfelét hozták ki győztesnek. A Gi döntőt a nap végére tették, amit Főczény Károly az egész napos stressz és fáradtság, valamint a sérülések elkerülése végett végül nem vállalt, így összességében 2 ezüstéremmel zárta a napot.

Szabó Sándor a Mester földharc Nogi -92kg kategóriába indult. Négy év kihagyás után, gyönyörű magabiztos küzdelmekkel a dobogó első helyéig menetelt.

Béli Kristóf Nogi földharc -84kg kategóriában egy vereség és egy győzelem után harmadik lett, Gerencsér Achillesz Nogi földharc -71 kg kategóriába pedig csakugyan bronzéremig jutott.

A VESC-Weapon Group versenyzői végül egy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel zárták a világkupát.

Leave a Reply