Pályán az U12-es korosztály

Két vereséggel, de rengeteg új tapasztalattal zárta a gyermek bajnokság első fordulóját a Veszprémi Egyetemi Sport Club U12-es kosárlabdacsapata.

Ebben a korosztályban még sok esetben vegyes csapatokban mérkőznek meg az ellenfelek, de a VESC együttese csak lányokkal állt ki a főként fiúkból álló riválisok ellen.

A csapat nagy részének élete első mérkőzése volt ez a kettő, ezért mindössze két dolgot kértem tőlük: tegyenek meg mindent a pályán, ami az erejükből és figyelmükből telik, és élvezzék a játékot. A második meccs utáni öltözői hangulatból ítélve mindkettő megvalósult, sőt, jónéhány remek egyéni akciót, pár meglepő villanást és időnként remek összjátékokat is láthattunk a pályán. Jól látszik, hogy miken kell dolgoznunk, de két havi munkával a hátunk mögött nem is kívánhattam volna sokkal többet – tette hozzá a lányok edzője, Kis-Szitár Zsófia.

BUSC – VESC 45-20 (14-6, 13-3, 4-7, 14-4)

VESC: Kis-Szitár Nóra 8, Ferenczi Szonja 5, Molnár Lilianna 4, Vadócz Lili 3, Szeghalmi Dóra, Kiss Fruzsina, Módos Lili, Szathmáry Lujza, Sögüt Safiye, Miskey Lili Málna, Fujt Zenta, Molnár Zoé.

VESC – Dunavecsei Sárkányok 22-33 (5-9, 6-10, 3-8, 8-6)

VESC: Kis-Szitár Nóra 6, Miskey Lili Málna 5, Szeghalmi Dóra 4, Molnár Lilianna 3, Ferenczi Szonja 3, Fujt Zenta 1, Kiss Fruzsina, Módos Lili, Angyal Lilien, Sögüt Safiye, Vadócz Lili, Molnár Zoé

Leave a Reply