Kosárlabda:Pályán az egyetemi fiúk

VESC-Mosonmagyaróvár UNI-Győr 72-111 (12-34, 26-17, 21-33, 13-27)

VESC: Birkás 5, Sterwart 21, Végh 17, Prodanovics 23, Szabó 4. Csere: Nádasdi , Fekete, Németh, Csernák 2, Halász Edző: Kerekes Gábor.

Mosonmagyaróvár UNI-Győr: Garancz 16, Dani , Bakon 23, Kámán 7, Hágen 21. Csere: Gosztola 11, Varga 2, Mester 2, Tóth-Erdei 8, Piukovits 11, Éder, Sólyom 10. Edző: Laky Tibor.

A mérkőzés kezdetén a hazaiak nem fordítottak kellő figyelmet a 3 pontos dobásokra, amit a vendégek nagyon gyorsan ki is használtak a maguk 6 db 3 pontot érő kosaraikkal. Sajnos ezután pedig a folyamatos betörésekkel, labdaátadásokkal könnyű helyzeteket alakított ki a Mosonmagyaróvár csapata, amivel a negyed végére egy 22 pontos előnyt sikerült kiharcolni.

A második negyed merőben mást mutatott, a hazaiak felébredtek, gyors akciókkal eredményesek tudtak lenni mind kívülről, mind a közeli dobásoknál, amivel 26-17-re megnyerték ezt a játékrészt. A második félidőben a VESC gyengébb rotációs lehetőségei miatt a fáradtság megmutatkozott, innentől pedig a Mosonmagyaróvár csapata könnyed győzelmet tudott aratni.

Kerekes Gábor: Az első negyeddel nem voltam elégedett, sajnos sokat hibáztunk védekezésben. Könnyed hármasokat engedtünk az ellenfél csapatának, miközben a könnyű pontszerzési lehetőségeinket pedig sorra kihagytuk. Ezt a negyedet leszámítva, elégedett vagyok mind a rutinosabb mind az új, még kevésbé tapasztalt játékosok munkájával is. Mindenki igyekezett a tőle telhető legtöbbet nyújtani a pályán. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak.

Laky Tibor: Gratulálok mind a két társaságnak a mutatott játékhoz és a balesetmentes mérkőzéshez. Nekünk ez volt az utolsó, úgynevezett könnyebb feladatunk, amelyet meg kellett oldani, mostantól érkeznek a nehezebbek. Jó hangulatos mérkőzés volt ez a mai és reméljük kitart hétfőig a jó dobóforma.

Leave a Reply