Kosárlabda: pécsi siker Veszprémben

92-38-ra nyert a PTE-PEAC a VESC ellen a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 3. fordulójában.

A mérkőzés első negyedében egy ideig tudta magát tartani a hazai csapat, azonban a vendégek tapasztalt játékosai hamar megtudtak lépni 11 ponttal a végére. A 2. negyed hasonló eredményt mutatott, így a PTE már 22 pontos előnyt tudott kiharcolni a félidő végére. Ugyan a hazaiaktól Végh és Sterwart többször is eredményesnek bizonyult sajnos ez kevésnek bizonyult. A hazaiak hiányos kerete, és a rotáció hiánya egyértelmű lehetőséget adott a PTE-nek a gyors válaszokra, letámadásokra. A második félidőre a hazai csapat kifáradni látszott, így növelve a különbséget a csapatok között.

Kerekes Gábor: Hiányos kerettel érkeztünk a mérkőzésre. Rotációra sem igazán volt lehetőségem. Sajnos kiütközött, hogy vannak képességbeli eltérésések a játékosokat illetően. Igyekszünk a hibákat javítani, a védekezésre nagyobb hangsúlyt fektetni. A PTE ügyesen, összeszedetten játszott. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, fiú Nyugati csoport, 3. forduló

VESC – PTE PEAC 38-92 (16-27, 10-21, 6-21, 6-23)

Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, 30 néző. V.: Propszt, Fülöp

VESC: Nádasdi, Szabó 2, Sterwart 18, Végh 12, Scheff 5. Csere: Vicai, Németh, Csernák, Fekete 1, Lengyel. Edző: Kerekes Gábor.

Leave a Reply