Hepp Kupa-győztes edző a kosarasoknál

A 2023/24-es évadban új edzővel bővül a Veszprémi Egyetem SC női kosárlabda-szakosztályának csapata. Lőrincz Alex négy év után tér vissza a pálya szélére, az U12-es együttesünk irányítását bízta rá Mérész Csaba szakosztályvezető.

Lőrincz Alexről már tizenévesen kiderült, hogy remekül szót ért a fiatalokkal, így egyértelmű volt számára, hogy utánpótlás pályafutása végeztével edzőnek áll. Szép sikereket ért el szinte minden korosztályban, sok gyerekkel szerettette meg a kosárlabdát. Nem csoda, hogy a Veszprémi Kosárlabda Klub felnőtt csapatánál dolgozó Mérész Csaba is felkérte maga mellé másodedzőnek. A páros remekül kiegészítette egymást, kiváló összhang alakult ki köztük. A csapat végül a páros irányításával megnyerte a Hepp Kupát, a bajnokságban pedig akkor a második helyen zárt. Ekkor Alex munkahelyi elfoglaltsága miatt felhagyott az edzősködéssel és a civil élet felé vette az irányt.

Az új évadban tovább bővül a VESC női kosárlabda- szakosztálya, az U11, U12, U14, U16-os alakulatok mellett U18-as leánycsapatot is nevezni tud az egyesület, az egyetemi fiú és a megyeiben szereplő felnőtt női gárda mellett.

A feltörekvő tervekhez már kevésnek bizonyult a jelenlegi edzői stáb, így Mérész Csaba felkérte Lőrincz Alexet, hogy csatlakozzon a klubhoz. A 29 éves tréner örömmel mondott igent. A következő évadban ő irányítja majd az U12-es csapatot.

Leave a Reply