Egypontos győzelem Ajkán!

Újabb bajnoki várt kedden a Veszprémi Egyetemi Sport Club U14-es kosárlabdázóira. A mieink tudtak teljes kerettel utazni, sérülés és egyéb okok miatt ketten is hiányoztak. Aztán a feldobás előtt jelezte Horváth Adél, hogy nem érzi jól magát, nem tudta vállalni a játékot, így aztán csere nélkül indultunk hadba a megyei rivális Ajka ellen.

Az első negyed rosszul indult, teljes káosz uralkodott a pályán, a lányok szeméből a riadtság tükröződött. Az időkérést követően tűzbe jöttek a veszprémi lányok és fel is zárkóztak.

A második játékrészben már sokkal bátrabban játszott a VESC, mindenki próbált kihozni magából mindent, így a félidőben 38-26-ra állt a meccs.

A szünet után aztán megtáltosodtak a lányok, és egy 23-2-es negyedet produkálva visszajöttek a meccsbe, sőt a vezetést is átvették (40-49).

Az utolsó felvonás azonban még tartogatott fordulatot: a hazaiak hősiesen küzdve kiegyenlítettek, így jöhetett a hosszabbítás. Izgalmas, küzdelmes és a végletekig kiélezett öt perc következett. Mindkét csapat előtt adódott lehetőség a győzelem megszerzésére, de újra döntetlen állás alakult ki (73-73).

Mindkét oldalon az utolsó erejüket mozgósították a lányok, hősként küzdöttek. Már-már nyeregben érezhették magukat a vendégek(74-81), de az Ajka nem adta fel, újra egyenlített (81-81). Végül egy büntető döntött a javunkra, 82-81-re nyertünk.

Leány Serdülő Regionális Bajnokság

Ajka-VESC U14 81-82 (24-11, 14-15, 2-23, 25-16, 16-17)

Ajka. V.: Sebesi. Kiss I.

Ajka: Mészáros 21, Pap 18,Véber 10, Somodi 8, Gáspár 6, Csáky 6, Németh L. 5, Vántsa 3, Tyápay 2, Németh H. Edző: Oláh Gabriella.

Veszprémi Egyetem SC U14: Marton 43, Nagy V. 29, Matejovszky 6, Deák 2, Matos 2, Mohácsi, Kalmár, Szalay, Ángyán, Orsolya, Horváth A. Edző: Bényi-Virág Rita.

Bényi-Virág Rita: – Szeretnék gratulálni az Ajkának, óriási csatát vívtunk, nagyszerű meccs volt. Ugyanakkor szeretném kiemelni, a lányok ma megmutatták, hogy csapatként képesek egy célért, egymásért küzdeni. Aki nem dobott kosarat, az szerzett lepattanót, hősiesen védekezett, rávetődött a labdára, vagy más módon igyekezett hozzájárulni a sikerhez. A két pontgyáros, Marton Adél és Nagy Villő pedig ma is fantasztikus produkciót nyújtott. Mindenkinek köszönöm, ez ma csak együtt sikerülhetett!

Leave a Reply