Dicséret a lányoknak

Két mérkőzéssel folytatódott a közelmúltban az U14-es regionális serdülő bajnokság, ahol régi ismerősökkel kerültünk össze, a Tatával és az Ajkával. Kicsit tartalékosan utaztunk el Tatára, ráadásul két játékos a meccs előtt jelezte, hogy nem érzi jól magát, így csak a kötelező egy-egy negyedet tudták vállalni. Szóval nem túl jó előjelekkel kezdtünk a szintén tartalékos Ajka ellen.

Szinte végig kiegyenlített játék zajlott a pályán, ahogy eddig mindig, az első negyed végén 15-10-re vezetett az Ajka, a félidőben viszont mi álltunk jobban (23-26). A harmadik játékrészben sem volt ez másként, 31-30-at mutatott a kijelző. Sajnos az utolsó negyed nem úgy alakult, ahogy elképzeltük. Ellenfelünk 43-33-ra elhúzott, főleg gyenge védekezésünknek köszönhetően és hiába kértem időt, próbáltam rendet tenni a fejekben, túlzott kapkodásba ment át a játékunk, az Ajka viszont szívósan küzdött és megérdemelten nyert. Öröm az ürömben, hogy a mérkőzést mégis mi nyertük 2-0-ra, mert a tartalékos Ajka nem tudott tíz főt kiállítani a meccsre.

Ajka-VESC 47-40 (15-10, 8-16, 8-4, 16-10)

A második mérkőzésen a házigazda Tatával mértük össze erőnket. A lányok nem várt teljesítménnyel rukkoltak elő. Nyugodtan, higgadtan kosárlabdáztak, mindenki igyekezett tudása legjavát adni. Akadtak, akik ügyesen, ponterősen kosárlabdáztak, mások lepattanókkal, szerzett labdákkal, egy-egy jó védekezéssel próbáltak hozzátenni a játékhoz. Köszönet érte! Így aztán az első negyedben még 25-11-re vezetett a Tata, a félidő végén már szoros volt, 41-35 állt a kijelzőn.

Szünet után kicsit beragadtunk, a rutinosabb ellenfeleink kihasználták a hibáinkat, így újra megnőtt a különbség, de az utolsó etapot ismét szorosra hoztuk

Tata-VESC 78-48 (25-11, 16-24, 25-4, 12-9

VESC: Nagy Villő 14, Horváth Adél 12, Marton Adél 10, Tóth-Dänhardt Korina 4, Matejovszky Lilla 4, Matos Imola 2, Ángyán Rebeka 2, Bódis Bianka, Kalmár Sára, Szász Nóra.

Leave a Reply