Az évad első sikere

Győzelemmel kezdte az idényt a Veszprémi Egyetemi Sport Club U14-es kosárlabdacsapata a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia „B” jelű együttese ellen. Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, de a másodikban inkább a vendégek akarata érvényesült, így 40-25-re a székesfehérváriak vezettek a nagyszünetben.

A harmadik játékrészben a veszprémiek nagyot küzdve, visszajöttek a meccsbe és felzárkóztak 47-50-re. A 36. percben úgy tűnt, a DKKA húzza be a mérkőzést (53-60), azonban zsinórban dobott nyolc ponttal fordított a VESC (61-60).

A hajrában aztán pontosabbak voltak a nagy szívvel küzdő veszprémiek, akik 65-62-re diadalmaskodtak.

Leány Serdülő Regionális Bajnokság

Veszprémi Egyetemi SC – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia „B” 65-62 (14-15, 11-25, 22-10, 18-12)

Veszprém, Egyetemi csarnok. V.: Mónus, Prieger.

VESC: Nagy V. 21, Marton 20, Horváth A. 19, Szász 2, Tóth-Dänhardt 1, Matejovszky 1, Orsolya 1, Matos, Szalay, Ángyán, Deák, Kalmár. Edző: Bényi-Virág Rita.

DKKA „B”: Magda 19, Zsadányi 17, Váczi 10, Fojtek 6, Varga 6, Tönköl 4, Bujdosó, Rédl, Szabó, Császár, Azurák, Deli. Edző: Frindt Nikolett.

Bényi-Virág Rita: – Büszke vagyok a lányokra, akik ma megmutatták, milyen nagy szívük van. Hatalmas akarattal küzdöttek és a látottak alapján megérdemelt a sikerük. Rengeteg ziccert kihagytunk, és védekezésben is akadtak problémáink, de legalább látjuk, hol kell javulnunk. Sok munka vár még ránk. Szeretnék gratulálni a fehérváriaknak, akik szintén remekül küzdöttek, jó kis meccset játszottunk. Külön szeretném megköszönni kollégámnak, Mérész Csabának a támogatást!

Leave a Reply