A VESC karolta fel a veszprémi női kosárlabda újjáélesztését

Újjáéledt a női kosárlabda-szakosztály a Veszprémi Egyetem SC keretein belül Mérész Csaba szakmai irányításával. Az egyesület ráadásul egy igen komoly támogatót is megnyert céljai eléréséhez – írja a veol.hu.

Nemrégen Sopronban jártam edzőtovábbképzésen, ahol a Soproni Darazsak Sport­akadémia és az Euroligában szereplő Sopron Basket tartott előadást a női szakág felépítéséről. Ekkor vetődött fel bennem az ötlet, mi lenne, ha a 25 éve működő akadémiával együttműködésre lépnénk. Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató azonnal a kezdeményezés mellé állt, és március 7-én alá is írtuk a megállapodást – mesélte a veszprémi szakvezető.

Mérész Csaba hozzátette, a Soproni Darazsaknak 25 év szakmai előnye van, nagy múltú klub, amiben a munka minősége megkérdőjelezhetetlen, hiszen évről évre válogatott és élvonalbeli játékosok sorát adják a magyar női kosárlabdázásnak. A kontraktus szerint a soproniak segítik majd Veszprémben a szakmai munkát, és számtalan lehetőséget biztosítanak arra, hogy aki a királynék városában komolyan gondolja ezt a sportot, az előrébb léphessen, és akár a legjobbak közé kerülhessen.

A teljes cikket ide kattintva érhetik el.

Leave a Reply