Két keréken alkotnának maradandót

Igazán impozáns környezetben, a frissen átadott ActiCity szabadtéri színpadánál mutatkozott be hétfőn a Veszprémi Egyetemi Sport Club legújabb szakosztálya. A VESC Cycling Team a Veszprémi Kerékpáros Egyesület jogutódaként jött létre, azzal a céllal, hogy a vármegyeszékhelyen és környékén élő, illetve a Pannon Egyetemen tanuló, a kerékpársportot szabadidős- vagy versenysportként űző sportolók, szervezett keretek között, stabil szakmai háttérrel rendelkező és támogató közösség tagjaként kerékpározhassanak, versenyezhessenek.

A bemutatkozó sajtótájékoztatón dr. Edvy László, a Testnevelési és Sport Intézet igazgatója kiemelte: a Pannon Egyetem számára kiemelten fontos az élsport, a VESC által kínált színes sport paletta pedig egyre több fiatal érdeklődését keltheti fel.

dr. Edvy László

Bokros Manassé, a szakosztály vezetője örömét fejezte ki, hogy csatlakozhattak az egyesülethez. Köszöntőjében arról is beszélt, hogy az “átigazolás” valamennyi versenyző számára előrelépés és nagyban segítheti őket a céljaik elérésében. Schmidmajer Ádám operatív vezető szerint a kerékpárosok rövid időn belül is bizonyítottak már az eredményeikkel és reményét fejezte ki, hogy a klub első olimpikonjai is közülük kerülnek ki.

– Szeretnék felnőni az elit szinthez, ez a fő célunk és úgy érzem, hogy ebben segíthet számomra a legtöbbet a VESC – tette hozzá Horváth Áron a klub sportolója.

Bokros Csenge hasonlóan vélekedett az új lehetőségről. Elmondása szerint biztonságot ad számukra az, hogy a VESC-hez tartozhatnak, hiszen így sokkal könnyebb a felkészülésük.

Horváth Áron és Bokros Csenge

A Veszprémi Egyetemi Sport Clubnál így már 13 szakosztály közül választhatnak a sportolni vágyók, az egyesülethez pedig már csaknem 700 sportoló tartozik.

Nézzék meg szakosztályunk bemutatkozó videóját is!

Leave a Reply