Kerékpárosaink is elkezdték a szezont

Az idei első, közép-európai szezonnyitónak is tekinthető XCO (cross-country olympic) hegyikerékpáros versenyen vett részt a Veszprémi Egyetemi Sport Club két U23-as versenyzője.

Legújabb szakosztályunk képviselői a Serbia Epic Series versenysorozat első állomásán, az Újvidékhez közeli Fruska Gora Nemzeti Parkban rendezett versenyen pattantak nyeregbe, amely a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség UCI C1 besorolását kapta meg.

Ehhez méltóan 18 országból nevező, erős nemzetközi mezőny gyűlt össze és szállt versenybe az olimpiai kvótafutás hajrájában a megszerezhető pontokért. Pénteken egy rövidebb short-track (XCC), szombaton és vasárnap pedig egy-egy hosszabb olimpiai-krossz (XCO) futam várt a próbázókra.

A VESC színeiben induló Horváth Áron két 19. és egy 18. hellyel zárta a hétvégét.

Március utolsó hétvégéjén kezdtük meg versenyszezonunkat Szerbiában. 3 versenyen indultunk 1 short track-en és kettő , hosszabb, XCO-n amik egy nagyon gyors és fizikálisan nehéz pályán kerültek megrendezésre. Első felkészülési verseny lévén, a vártnál erősebb nemzetközi mezőnyben nem voltak nagy elvárásaim magammal szemben, ettől függetlenül sajnálom, hogy pont nélkül tértem haza. Az erőnlétem jó volt, de szezon eleje van, a formám mindenképpen javul még a következő felkészülési versenyeken – tette hozzá Horváth Áron.

Bokros Csenge pedig az XCO kategóriában ért el egy igen értékes 7. helyezést.

Az év első versenye mindig nehéz és fájdalmasan sokkoló a hosszú téli alapozás után. Ez idén sem volt másként. Sajnos a verseny előtti napokban egy masszív vírusfertőzés miatt beteg lettem, de a jobbulás reményében kiutaztam én is. Az első napi short-track versenyt a betegség miatt még kihagytam, csak a második nap versenyén indultam el, ahol bár nem éreztem magam jól a futam közben, sikerült a pontszerző 7. helyen célba érnem és 16 UCI ranglista pontot is szereznem. Sajnos vasárnapra romlott az állapotom ezért edzőm javaslatára már nem indultam az aznapi futamon. Remélem, hogy a következő felkészülési versenyre már felépülök és jobban tudok szerepelni – összegezte a hétvége tapasztalatait Bokros Csenge.

A VESC kerékpáros szakosztálya január elején állt munkába. Követőink pedig bővebben is megismerkedhetnek majd az ott folyó munkával az elkövetkezendő hetekben.

Leave a Reply