Horvátországban is eredményesen szerepeltek kerékpárosaink

Immár hagyományos tavaszi versenyünk a horvát kupasorozat első állomása az Isztriai-félsziget legdélibb pontján, Premanturán a Kamenjak Rocky Trails XCO, amely idén ismét rangos UCI C1 minősítéssel került megrendezésre. Mivel ezen a versenyen az erős elit női és férfi versenyzői mellett sok csapat indítja a legjobb ifjúsági versenyzőit is, ezért mi is bedobtuk a mélyvízbe U15-ös és U17 sportolóinkat.

A pálya nevéhez méltóan idén is brutálisan sziklás, köves és technikás volt, feladva a leckét nemcsak a kevésbé ügyes versenyzőknek, hanem a sok defektjavítás, kerékcsere és technikai probléma miatt a szerelőknek és segítőknek is.

Az első ifjúsági rajt az U17-es versenyzőkkel indult, közöttük két VESC-es fiú és egy lány csapattagunkkal, akik idei első versenyükön nagyszerű eredményt értek el.

Révész Ádám lecsúszva a dobogóról, két lengyel és egy szlovén versenyző mögött a 4.helyet szerezte meg.

A szezon első versenyén mindig nagy az izgalom a téli felkészülés után, ráadásul ezen a helyszínen most versenyeztem először. Maga a pálya eléggé technikás ugyanakkor nagyon gyors, nehéz és a formám miatt is kicsit aggódtam, mert a versenyt megelőző héten még egy megfázással küszködtem. Viszont a versenyre már jobban éreztem magam és reménykedtem a jó szereplésben, ami sikerült is. A 4. helyen futottam be, ami a legjobb nemzetközi eredményem. Ez motivál most és hasonló jó helyezés reményében várom a következő versenyeket – mondta a verseny után Révész Ádám.

Mögötte Kárpáti-Klein Péter egy kicsit bátortalanabb kezdést követően, fokozatosan zárkózott fel, majd végül a 6.helyre verekedte fel magát.

A pálya nagyon technikás, sziklás és csúszós volt, ennek ellenére defekt és esés nélkül sikerült 6. helyezéssel teljesítenem a versenyt. A mezőny erősebb volt, mint amire számítottam, ezért különösképpen örülök a helyezésemnek. Remélem a következő külföldi versenyeken továbbra is jól tudok majd szerepelni és formába lendülni mire elkezdődik a hazai kupasorozat – tette hozzá Kárpáti Klein Péter.

A női mezőnyben Bokros Kincső három szlovén és egy ukrán ellenfele mögött nagy csatározások után az 5.helyet szerezte meg. Első külföldi versenyén szerepelt Varga Csanád első éves U15-ös versenyzőnk, aki a népes fiú mezőnyben a 25.helyet érte el.

Elit, U23-as versenyzőink futamai illetve eredményeik felemásra sikerültek. Bokros Csenge még lábadozott a múltkori betegségéből, bár a verseny második felére már egyre jobban mozgott és folyamatosan jött fel az élbolyra. A reális top 5 helyezése most nem sikerült, végül a 8. helyen végzett, amiért 14 UCI pontot sikerült szereznie.

Az idei szezonom különösen nehezen indul be. Egyik kedvenc versenyemre jó hangulatban érkeztem, azonban egy hét betegség után a felépülésemen volt a hangsúly. Az első pár körben nehezen tértem magamhoz, az utolsó kettőre viszont újra önmagam voltam. Ugyan többet vártam magamtól, de nem lehetek elégedetlen, így is sikerült szereznem fontos kvótapontokat – nyilatkozta Bokros Csenge.

Horváth Áron egy erős rajtot követően igyekezett tartani jó pozícióját az igen népes elit férfi mezőnyben. A futam közepére egy kicsit visszaesett, mint kiderült egy első kerék defekt miatt nem tudott haladni, melyet a technikai zónában csak elég későn tudtunk cserélni. Ezután igyekezett visszazárkózni, mely végül a 40.helyig sikerült.

Idei második versenyhétvégén egy elég élvezetes, de nagyon fárasztó pályán indulhattunk. A versenyt megelőző héten nagyon vártam a rajtot, mert jó erőben éreztem magam, de sajnos egy légúti probléma miatt nem tudtam megfelelő teljesítményt nyújtani. Amikor éreztem, hogy egy defekt is lassítja a bicajt, egyre jobban visszaestem. Remélem a következő versenyen már minden zökkenőmentes lesz és ki tudom hozni magamból a maximumot – zárta gondolatait Horváth Áron.

Leave a Reply