A világbajnokságon is nyeregbe pattant a VESC kerékpárosa

Harminchét magyar sportoló részvételével rendezték meg Glasgow-ban az első összkerékpáros világbajnokságot, melyen a VESC versenyzője, Bokros Csenge is részt vett.

„Másodéves U23-as versenyzőként az egész évre nagyobb elvárásom volt magammal szemben, mint tavaly. A kiutazás előtt 10 napig beteg voltam, de a világbajnokság hetében jól éreztem magam a bőrömben a kihagyás ellenére. A hegyikerékpáros futamban sajnos nem minden úgy alakult ahogy szerettem volna, a kaotikus és gyors első körben elestem, rögtön utána pedig a második körben defektet kaptam, emiatt nem tudtam befejezni a versenyt körhátrány nélkül” – nyilatkozta a vb-t követően Bokros Csenge, aki végül 3 kör hátránnyal, az 51. helyen fejezte be a viadalt.

A világbajnokságot követően Bosznia-Hercegovinában állt rajthoz a VESC ifjú tehetsége.

„Vegyes mezőny fogadott minket ezeken a versenyeken. Naponta cserélődtek az ellenfelek, valaki pihent egyik nap a másikra és voltak, akik mindhárom nap elindultak pontszerzés reményében. A 3 nap közül nekem a második sikerült a legjobban ahol 9. helyen értem célba. A pályára jellemzőek voltak a meredek emelkedők és a sok kanyar, így ez kedvezett nekem a legjobban. Többi nap nem csak az ellenfelekkel kellett megküzdenem, hanem a meleggel, a sík pályával és önmagammal is. Ezeken a 12. és 15. helyeken értem be. Elégedett nem vagyok, de jó felkészülés volt a szeptemberi francia világkupára” – zárta gondolatait Bokros Csenge.

Horváth Áron augusztus elején a maraton országos bajnokságon képviselte egyesületünket.

„Az ob előtti pár napban folyamatosan esett az eső a Bükkben és aznap is. A verseny eleje nagyon jól ment, jól éreztem magam a fölfelékben, sajnos 35 km után elromlott a váltóm így nem tudtam elég gyorsan haladni, ezért 50 km után nem folytattam a versenyt az extrém körülmények miatt” – mondta Horváth Áron, aki ezt követően szintén Bosznia-Hercegovinában próbált javítani.

Horváth Áron

„C1-es XCO versenyeken álltunk rajthoz, ahol az elsőn jól éreztem magam végig és elégedetten értem célba, mindent ki tudtam adni magamból. Másnap egy nagyon meredek pályán versenyezhettünk, sajnos a hátam fájni kezdett így nem tudtam maximális teljesítményt nyújtani. Utolsó nap a többi versenyzőn kívül a meleggel is meg kellett küzdenünk, talán ez volt a legkeményebb a három közül” – tette hozzá Horváth Áron.

A VESC kerékpárosa végül mindhárom versenyt a 18. helyen fejezte be.

Leave a Reply