Tovább építkeznének a női futsalosok

Az első szezonját a tabella negyedik helyén fejezte be a Veszprémi Egyetemi Sport Club női NB II-es futsalcsapata. A lányok a Magyar Kupában is túljutottak az első fordulón, így Szücs Noémi játékos-edző nem lehet elégedetlen a 2022/2023-as idényt követően.

– Mi volt a véleményed a csapatról az első edzést követően?

Az, hogy ez egy nagy kihívás lesz – jegyezte meg nevetve Szücs Noémi. Már akkor feltűntek az ügyesebb játékosok és az első edzés után csak még jobban vártam, hogy elkezdődhessen a közös munka.

– Mennyi időbe telt, hogy csapattá gyúrd őket?

Szuper egyéniségek alkották az idei csapatunkat, akiket szerencsére összekötött a labdarúgás szeretete. Hamar megvolt az összhang, mondhatni igazi családdá váltak, akik jóban-rosszban ott voltak egymásnak. Sokan játszottak is már korábban együtt, így a pályán is hamar egymásra találtak a játékosaim.

Szücs Noémi játékos-edző vezetésével álltak munkába a lányok.

– Milyen érzésekkel vágtatok neki az első tétmeccseknek?

Részemről egy álmom vált valóra és természetesen nagyon izgultunk mindannyian, de közben rengeteg visszajelzést kaptunk. Ekkor láttuk először, hogy hol tartunk, milyenek az ellenfelek és mik lehetnek a reális céljaink a szezon végére.

– Mi volt a szezon legnagyobb tanulsága?

Újoncként a tanulás volt most számunkra a legfontosabb, de közben azért láttuk, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Fiatal és rutinos játékosaink egyaránt voltak, ami jó kombinációnak bizonyult és ez bizakodásra adhat okot a jövőre nézve is.

– Miként készültök az új idényre?

Lesz egy négynapos edzőtáborunk és csapat összetartásunk. Ez nagyon fontos, hiszen megfelelő alapozást követően vághatunk majd neki az új bajnokságnak, ami mindenképp előrelépés tavalyhoz képest.

Remek közösség alakult ki a női futsalosoknál.

– Hogy álltok létszámban, kiket vártok még?

Egy nagyjából 30 fős keretünk volt, de természetesen voltak, akik lemorzsolódtak szezon közben. Jelenleg 20 játékosra számíthatunk, de folyamatosan figyeljük, hogy kik azok, akik passzolnának a koncepciónkhoz. Kalász Kitti a második gyermeke születése után tér majd vissza nálunk a pályára, de természetesen továbbra is várjuk az egyetemisták jelentkezését is.

Leave a Reply