Bemutatkoztak az U17-es futsalosok

Az idei szezontól U17-es leány futsal csapatot is versenyeztet egyesületünk. A VESC-es lányok már túl is vannak a bemutatkozáson, az első góljukat is meglőtték az Almásfüzitői SC ellen, de a legfontosabb számukra az építkezés. A rajtról a csapat edzőjével, Kondor Viktóriával beszélgettünk.

Milyen célokkal indultatok neki a bajnokságnak?

– Az idei szezonban újoncként indulunk a bajnokságon. A felkészülésünk rövid ideje zajlik, kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a bajnokság, és hogy a lányok mennyire lesznek motiváltak. Izgatottan várjuk az ellenfeleinket, mindent meg fogunk tenni, hogy jól szerepeljünk. Ennek az évnek a legfontosabb feladata a közösségépítés, egy olyan csapat kialakítása, ahova a lányok szívesen járnak. Fontosnak tartom, hogy a játékosaink egy jó hangulatú, aktív, egymást támogató közösséghez tartozhassanak.

Mennyire volt nehéz összehozni a keretet?

– Viszonylag rövid idő alatt sikerült a lányokat elcsalni edzésre, hiszen sokan közülük előtte is fociztak, de vannak köztük teljesen kezdők is. Két hónap alatt megdupláztuk az edzésekre járó lányok számát, így jelenleg 13 lánnyal dolgozhatunk együtt. A többség a VSZC Ipari Technikumának tanulója, de az elmúlt hetekben más iskolából is érkeztek hozzánk lányok, akik szívesen csatlakoztak csapatunkhoz.

Vártok még jelentkezőket? Ha igen kiket?

– Természetesen a jövőben is várjuk azoknak a lányoknak a jelentkezését, akik szeretnek focizni, szívesen kipróbálnák magukat a futsalban, illetve azokat is, akik korábban már fociztak és újra szeretnének labdába rúgni.

Milyen a mostani csapat?

– A lányok nagyon lelkesek, szorgalmasak, feladattudatosan járnak edzésekre. Érezhető az edzések hangulatán a pozitív csapatlégkör. Többen már korábban ismerték egymást, az új csapattagokkal szemben nyitottak, befogadóak.

Mikor vannak az edzések és hol?

– Keddi napon az Ipari Technikum tornatermében edzünk 14.30-tól, illetve csütörtöki napon 15.00-tól a Pannon Egyetem Sportcsarnokában.

Leave a Reply