Az építkezésről szól a szezon a női futsalosok számára

Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott pénteken a Veszprémi Egyetemi Sport Club legújabb szakosztálya.

Az eseményen először a klub ügyvezetője, Szokolik Gergely kért szót, aki arról beszélt, hogy a megyeszékhelyen kifejezetten népszerű sportágnak számít a futsal – köszönhetően az élvonalbeli férfi együttes sikereinek – így örömteli, hogy mostantól a teremlabdarúgás női szakága is helyet kapott a VESC kötelékén belül. A szakmai stáb minőségi munkára hivatott és minden adott a sikeres szerepléshez az NB II-es pontvadászatban.

Szokolik Gergely

Szokolik Gergely kiemelte: a szakág elindítása Rajki Tamás, az 1. FC Veszprém ügyvezetője, valamint Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatójának segítsége nélkül nem sikerült volna.

Finta Péter a rendezvényen elmondta, hogy a koronavírus-járványt követően egyre népszerűbb lett a Pannon Egyetem labdarúgó bajnoksága, amely iránt a hölgyek is szép számmal érdeklődtek. Innen pedig már szinte magától jött a csapat beindításának az ötlete.

Finta Péter

A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatója, Edvy László kiemelte: már most rengeteg diák csatlakozott a női futsal csapathoz. Ez pedig egy jó visszajelzés számukra és a VESC számára is.

Edvy László

A szakosztály Palotai Nándor vezetése mellett kezdett el dolgozni. A szakember szerint Veszprém megyében eddig kevesen foglalkoztak a női labdarúgással, így egy űrt is szerettek volna betölteni. A szezonkezdetre egy jó közösség alakult ki, sokan a nagypályás labdarúgás mellett űzik a futsalt és az ajtó továbbra is minden érdeklődő előtt nyitva áll.

Palotai Nándor

A sajtótájékoztatót a komoly játékos múlttal rendelkező Szücs Noémi zárta, aki a pályán és edzőként egyaránt segíti a lányok felkészülését. A játékos-edző szerint bíztatóak voltak az első lépések, a szurkolók a csapat mellett voltak a hétvégi hazai bemutatkozás során is, amit igyekeznek majd meghálálni.

Szücs Noémi

A veszprémi lányok legközelebb szombaton lépnek pályára. A Magyar Kupa első fordulójában az ELTE-BEAC vendégei lesznek majd.

Leave a Reply