Osztályt léptek az asztaliteniszezők

Sokáig úgy tűnt, hogy a Veszprémi Egyetemi Sport Club asztaliteniszezői az NB III-ban állnak rajthoz idén, de néhány héttel ezelőtt megnyílt a lehetőség a szintlépésre.

– Az NB II-ben megüresedett egy hely, ezért helybetöltőt írtak ki, amire mi is jelentkeztünk. Nagyjából két hetünk volt felkészülni, a második csapatunkból is csatlakoztak hozzánk erre a mérkőzésre, amit végül sikerrel vettünk – nyilatkozta feljutást követően dr. Kurdi Róbert, az asztalitenisz szakosztály vezetője.

A VESC csapatának az Etyek gárdáját kellett legyőznie a feljutásért.

– Nagyon necces volt a bejutás kérdése. Három meccsel a vége előtt vezetett az Etyek 8:7-re, ott ültem a padon, az én meccsem volt az utolsó és az órám jelezte, hogy a pulzusom magas. Az utolsó meccsem úgy indult, hogy 2:0-ra vezetett az ellenfél és onnan megfordítottam 3:2-re, úgyhogy kifejezetten örültem a csapat és a saját teljesítményemnek is – emlékezett vissza a csapat egyik tagja, Minyó János.

A veszprémiek végül 10:8-ra győzték le riválisukat, így készülhetnek a történelmi szezonra, hiszen korábban sosem szerepeltek még az NB II-es bajnokságban.

– Ez egy tanuló szezon lesz, bízunk benne, hogy azért egy-két mérkőzést tudunk majd nyerni az NB II-ben. Teljesen más összecsapásokra számítunk, meglátjuk, hogy mit hoz a jövő – tette hozzá dr. Kurdi Róbert.

A VESC asztaliteniszői szombaton Zalaegerszegen, az Evo Ase otthonában kezdik majd az NB II-es szezont. Míg az NB III-ban szereplő VESC II épp az Etyek otthonába látogat majd.

Leave a Reply